Ρούλα Πισπιρίγκου: Καλείται για συμπληρωματική κατάθεση ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης

Ρούλα Πισπιρίγκου: Καλείται για συμπληρωματική κατάθεση ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης

Έγινε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης

Την ώρα που ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου η υπεράσπιση της ζήτησε την διακοπή της δίκης προκειμένου να «προσκομιστούν κρείσσονες αποδείξεις».
Η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας με αίτημα της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ζήτησε να κληθεί σε συμπληρωματική κατάθεση ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης και να διαβιβαστούν από την ιατροδικαστική υπηρεσία φωτογραφίες από την νεκροψία- νεκροτομή του παιδιού.

Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα, με την σύμφωνη γνώμη της εισαγγελικής λειτουργού, να κάνει δεκτό το αίτημα να καλέσει εκ νέου του ιατροδικαστή που υπογράφει την ιατροδικαστική έκθεση η οποία αμφισβητείται από την υπεράσπιση αλλά και να προσκομιστούν , αν υπάρχουν, φωτογραφίες από τη νεκροτομή της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με το αίτημα που κατέθεσε, μέσω του συνηγόρου της , η Ρούλα Πισπιρίγκου ο ιατροδικαστής πρέπει να δώσει διευκρινίσεις βάση των φωτογραφιών σχετικά με τα ευρήματα που καταγράφονται στην έκθεση του και η υπεράσπιση θεωρεί ότι έρχονται σε αντίθεση με μαρτυρικές καταθέσεις . Επιπλέον, σύμφωνα με το αίτημα, ο μάρτυρας πρέπει να διευκρινίσει βάση των φωτογραφιών εάν η Τζωρτζίνα είχε κυάνωση χειλέων και άνω/κάτω άκρων κατά το χρόνο του θανάτου της.

Είχε προηγηθεί η απόρριψη, με ομόφωνη απόφαση, των αιτημάτων της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου για νέα εξέταση του καθηγητή Ράικου, που έβαλε στο «κάδρο» της υπόθεσης την κεταμίνη, και διενέργεια νέας τοξικολογικής στο αίμα της Τζωρτζίνας. Οι δικαστές απέρριψαν και το αίτημα που είχαν υποβάλλει οι συνήγοροι υποστήριξης κατηγορίας για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη με την ομάδα γιατρών που βρέθηκαν δίπλα στη Τζωρτζίνα τις κρίσιμες ώρες.

Ο Αλέξης Κούγιας επανήλθε υποβάλλοντας νέο αίτημα για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης σε μια προσπάθεια να γίνει επανεξέταση του αίματος του παιδιού, με την εισαγγελέα να επιφυλάσσεται να προτείνει.

«Ήταν προγραμματισμένος ο θάνατος του παιδιού»

Την εκτίμηση της πως «δεν υπάρχει κανένα εύρημα που να συνάδει με δηλητηρίαση. Ούτε νεκροτομικό, ούτε ιατροδικαστικό, ούτε τοξικολογικό, ούτε ιστολογικό» επανέλαβε λίγο πριν ολοκληρώσει την κατάθεση της η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου η οποία ανέβηκε στο βήμα ως μάρτυρας ειδικών γνώσεων της υπεράσπισης.

«Σε όλα τα όργανα υπάρχει ηωσινοφιλία, άρα υπάρχει φλεγμονή. Υπάρχει σημαντικού βαθμού ατροφία στην καρδιά, ήταν προγραμματισμένος ο θάνατος του παιδιού και οι γιατροί το ήξεραν γι’ αυτό έστειλαν το παιδί στην Πάτρα» ανέφερε η μάρτυρας.

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου