Κίνδυνο στατικότητας κτιρίων του νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλουν εργαζόμενοι

Κίνδυνο στατικότητας κτιρίων του νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλουν εργαζόμενοι

Τι αναφέρεται σε επιστολή προς το υπουργείο Υγείας - Τι υποστηρίζει η διοίκηση του ιδρύματος

Την επικίνδυνη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εγκαταστάσεις του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι με επιστολή τους προς το υπουργείο Υγείας.

Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρονται πτώσεις σοβάδων, ρωγμές στο πάτωμα και σε τοίχους, ενώ γίνεται λόγος ακόμα και για πρόβλημα στη στατική επάρκεια των κτιρίων. Επίσης κάνουν λόγο για ακατάλληλο σημείο, στο οποίο φυλάσσονται και τα αρχεία των ασθενών. Οι εργαζόμενοι ανησυχούν για τη στατικότητα του κτιρίου που στεγάζει τις διοικητικές υπηρεσίες του νοσοκομείου και ζητούν την εκκένωσή του, καθώς όπως λένε, από το 2016 ιδιώτης πολιτικός μηχανικός έχει αποφανθεί για την επικινδυνότητα του κτιρίου.

Το προηγούμενο διάστημα απομακρύνθηκαν ορισμένοι συνάδελφοί τους από τον χώρο, ωστόσο 19 παραμένουν και εργάζονται στο συγκεκριμένο σημείο, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ3. Από την πλευρά της η διοίκηση του νοσοκομείου υποστηρίζει, ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά περί εκκένωσης του κτιρίου και αποδίδει σε σκοπιμότητα όλα αυτά, που ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι.

Το νοσοκομείο επισκέφθηκε πρόσφατα η διοίκηση από την Υγειονομική Περιφέρεια, στην οποία ανήκει το νοσοκομείο, ενώ και η ίδια η διοίκηση αναφέρει, ότι οι εργασίες αναβάθμισης του κτιρίου αναμένεται να ξεκινήσουν, με έργο που θα δημοπρατηθεί έως το τέλος του έτους.