Μακελειό στη Λούτσα: Προφυλακίστηκαν οι δυο Τούρκοι που αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στη μαζική δολοφονία

Μακελειό στη Λούτσα: Προφυλακίστηκαν οι δυο Τούρκοι που αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στη μαζική δολοφονία

Οι μαραθώνιες απολογίες τους ολοκληρώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν μετά τις απολογίες τους οι δυο Τούρκοι οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στο μακελειό στην Λούτσα με τους έξι νεκρούς ομοεθνείς τους.

Οι δυο κατηγορούμενοι στις απολογίες τους, οι οποίες ήταν μαραθώνιες και ολοκληρώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα, φέρονται να αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, ωστόσο, δεν έπεισαν με τους ισχυρισμούς τους με αποτέλεσμα ανακριτής και εισαγγελέας να αποφασίσουν την προφυλάκιση τους.

Πρόκειται για έναν 32χρονο και έναν 28χρονο, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία/οπλοχρησία και σύμφωνα με τις αρχές είχαν συγκεκριμένο ρόλο στην εκτέλεση των «έξι».

Ο 32χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος ισχυρίστηκε πως δεν έχει καμία σχέση με το έγκλημα τονίζοντας πως τα θύματα ήταν φίλοι του και δεν είχε κανένα λόγο να τους κάνει κακό.

Μάλιστα, φέρεται να παραδέχτηκε πως βρέθηκε με τους «έξι» την μοιραία ημέρα της 11ης Σεπτεμβρίου, ωστόσο, ισχυρίστηκε πως έφυγε πριν την επίθεση. Ο 32χρονος κατηγορούμενος για να ενισχύσει τους ισχυρισμούς του φέρεται να προσκόμισε στην ανάκριση έγγραφα μεταξύ των οποίων και έκθεση της Δ.Ε.Ε. περί μη εύρεσης πυρίτιδας στο σώμα ή τα ρούχα του.

Σύμφωνα με τις αρχές ο 32χρονος, στον οποίο αποδίδεται ο ρόλος του οδηγού του μπλε αυτοκινήτου με τις γερμανικές πινακίδες, εμφανίζεται να είχε αναλάβει τις διαδικασίες ώστε να έρθουν στη χώρα μας οι «έξι» και στη συνέχεια να τους πάει στην Ιταλία. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι τους είχε προμηθεύσει με ψεύτικα διαβατήρια και ήταν εκείνος που βρήκε το σπίτι στη Λούτσα ώστε να είναι κοντά στο αεροδρόμιο.

Ο 28χρονος κατηγορούμενος στην απολογία του φέρεται να επέμεινε ότι δεν γνώριζε τα θύματα ισχυριζόμενος πως την ημέρα και ώρα της δολοφονίας βρισκόταν αλλού.

Ο 28χρονος, σύμφωνα με τις αρχές, κατόπτευε τον χώρο προχώρησε σε όλες τις προπαρασκευαστικές κινήσεις που θεωρούσαν απαραίτητες για τη δολοφονία.

Η έρευνα παραμένει ανοικτή σε μια προσπάθεια να ολοκληρωθεί το πάζλ της υπόθεσης καθώς αναζητείται ο εκτελεστής των «εννέα» Τούρκων αλλά και άλλα πρόσωπα τα οποία ενδεχομένως εμπλέκονται.

Μαρία Ζαχαροπούλου