Φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς κτίριο του Γαλλικού Σταθμού στην Αλεξανδρούπολη – Δείτε βίντεο

Φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς κτίριο του Γαλλικού Σταθμού στην Αλεξανδρούπολη – Δείτε βίντεο

Παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών το ξύλινο κτίριο Φοντέν κάηκε

Ολοσχερώς κάηκε το κτίριο του Φοντέν, που βρίσκεται στην περιοχή του Γαλλικού Σταθμού στην Αλεξανδρούπολη, ύστερα από μεγαλή πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής 8 Οκτωβρίου.

Αμέσως κλήθηκε και κατέφθασε η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τουλάχιστον τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και πολυπληθή ομάδα πυροσβεστών, οι οποίοι επιχείρησαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και τη διάσωση του διαχρονικού τοπόσημου της πόλης, του άρρηκτα συνδεδεμένου με τη δημιουργία και την ανάπτυξή της στο πέρασμα των χρόνων. Προς το παρόν, όπως αναφέρει το e-evros.gr, παραμένει άγνωστη η αιτία, που προκάλεσε αυτή τη μεγάλη φωτιά, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη η διαδικασία των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023.

Κατασκευασμένο από γαλλική εταιρεία στις αρχές του 1870, το συγκρότημα των κυρίως ξύλινων κτιρίων, μεταξύ των οποίων το άλλοτε κέντρο διαλογής και το γραφείο του προσωπικού των αμαξοστοιχιών, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της πρωτεύουσας του Έβρου. Η δημιουργία του σηματοδότησε τον ρόλο που επρόκειτο να διαδραματίσει -πρωτίστως στην ανάπτυξη του εμπορίου- το τότε μικρό ψαροχώρι και η μετέπειτα πόλη του «Ντεντέ-Αγάτς» (Το δέντρο του ερημίτη), η σημερινή Αλεξανδρούπολη.