Coldplay: Τι θα γίνει με τις συναυλίες τους στο ΟΑΚΑ – «Δεν θα αλλάξουν οι ημερομηνίες, δεν υπάρχει άλλος χώρος»

Coldplay: Τι θα γίνει με τις συναυλίες τους στο ΟΑΚΑ – «Δεν θα αλλάξουν οι ημερομηνίες, δεν υπάρχει άλλος χώρος»

Η διοργανώτρια εταιρεία αναμένει και εκείνη μια επίσημη ανακοίνωση

Μετά το λουκέτο στο ΟΑΚΑ εξαιτίας της χρόνιας παραμέλησης στη συντήρησή του, καθώς το στάδιο δεν είχε συντηρηθεί ποτέ από τους αρμόδιους, οι περισσότερες από τις εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες να λάβουν χώρα στο συγκεκριμένο στάδιο βρίσκονται τώρα «στον αέρα». Μάλιστα, μια από τις πολυαναμενόμενες συναυλίες που είχε γίνει γνωστό πως θα πραγματοποιηθεί στο ΟΑΚΑ, ήταν αυτή του μεγάλου συγκροτήματος Coldplay, όμως, κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να γίνει σε σχέση με τη διεξαγωγή της.

Ο κ. Γιάννης Μαραγκουδάκης, Νομικός Σύμβουλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, μίλησε στην εκπομπή «Newsroom» της ΕΡΤ, λέγοντας πως υπάρχει προβληματισμός και για άλλα μουσικά γεγονότα, που δεν είχαν ανακοινωθεί ακόμα. Ωστόσο, η διοργανώτρια εταιρεία της συναυλίας των Coldplay αναμένει και εκείνη μια επίσημη ανακοίνωση για το τι θα γίνει με τη συναυλία.

«Η συγκεκριμένη διοργανώτρια εταιρεία των δύο μεγάλων συναυλιών των Coldplay, στις 8 και 9 Ιουνίου του 2024, αναμένει και εκείνη τις επίσημες ανακοινώσεις των αρμόδιων φορέων, με γνώμονα πάντοτε την τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων, εκ μέρους του ΟΑΚΑ, με το οποίο υπάρχει ενεργή σύμβαση μίσθωσης, και με γνώμονα την έγκαιρη παράδοση του έργου, ώστε με ασφάλεια για όλους τους συμμετέχοντες να πραγματοποιηθούν», ανέφερε ο ίδιος.

Για το εάν πρόκειται να ανακοινωθεί άλλο στάδιο για τη διεξαγωγή της συναυλίας, ο ίδιος απάντησε πως «δεν υπάρχει άλλος χώρος που να πληροί τις προδιαγραφές για το συγκεκριμένο θέαμα της συγκεκριμένης παραγωγής. Για άλλες συναυλίες που έχουν προγραμματιστεί, ενδεχομένως να υπάρχουν εναλλακτικές».

Ο ίδιος τόνισε πως δεν τίθεται θέμα να αλλάξουν οι ημερομηνίες των δύο συναυλιών, «γιατί το συγκρότημα βρίσκεται σε παγκόσμια περιοδεία», ενώ πρόσθεσε πως «είμαστε σε κατάσταση αναμονής και με μία έντονη και πίεση προς όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να λάβουν μία επίσημη θέση».

Μιλώντας για το εάν θα μπορούσε να γίνει η συναυλία των Coldplay στο στάδιο της ΑΕΚ ή το Καλλιμάρμαρο, ο κ. Μαραγκουδάκης απάντησε πως «Το γήπεδο της ΑΕΚ, διορθώστε με αν κάνω λάθος, έχει πολύ μικρότερη χωρητικότητα από το Ολυμπιακό Στάδιο. Μιλάμε για δύο συναυλίες οι οποίες είναι sold out, επομένως δεν υπάρχει ευελιξία. Εξαντλούν τη χωρητικότητα του Ολυμπιακού Σταδίου και δεύτερον, το Καλλιμάρμαρο έχει μια σειρά άλλα μειονεκτήματα, που δεν καθιστά δυνατή τη φιλοξενία μιας τέτοιας παραγωγής έτσι όπως έχει σχεδιαστεί από τους Coldplay».