Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. το παρελθόν του αστυνομικού που βίαζε και εξέδιδε 34χρονη

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. το παρελθόν του αστυνομικού που βίαζε και εξέδιδε 34χρονη

Εξετάζεται το εάν υπάρχουν και άλλα θύματα

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. έχει μπει το παρελθόν του υπαρχιφύλακα της Διεύθυνσης Περιπολιών της Αστυνομίας, που κατηγορείται ότι κακοποιούσε, βίαζε και εξέδιδε μια 34χρονη γυναίκα από το Καμερούν, αρπάζοντάς της όλα τα χρήματα.

Οι Αρχές δεν αποκλείουν, ο 40χρονος αστυνομικός να έχει ανάλογο παρελθόν και να υπάρχουν και άλλες γυναίκες, που έχουν πέσει θύματά του. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός είχε σχέσεις με μια αλλοδαπή γυναίκα, την οποία οι Αρχές ψάχνουν να βρουν, για να διερευνήσουν, εάν έχει πέσει κι αυτή θύμα του.

Η 34χρονη καταγγέλλουσα, αν και ευάλωτη στη χώρα εξαιτίας της καταγωγής της, βρήκε το θάρρος να καταγγείλει τον μαστροπό της και μετά από έρευνα του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 40χρονος συνελήφθη. Η γυναίκα κατέθεσε παρουσία ψυχολόγου, ότι την τελευταία διετία ο 34χρονος τη βίαζε συστηματικά και την εξέδιδε παρακρατώντας τα χρηματικά ποσά, ενώ χρησιμοποιούσε απειλές, καθώς και ψυχολογική και σωματική βία.

Ο αστυνομικός φέρεται να προσέγγισε τη γυναίκα εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του και με το πρόσχημα της προστασίας, ενώ φέρεται να της είχε υποσχεθεί, ότι θα τη νυμφευθεί, προκειμένου εκείνη να εξασφαλίσει μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να είπε το θύμα στο Εσωτερικών Υποθέσεων, όταν πριν από μια περίπου εβδομάδα συνέβη η τελευταία απόπειρα βιασμού, η γυναίκα εξωθήθηκε σε απόπειρα αυτοκτονίας και απείλησε ότι θα πηδήξει από το μπαλκόνι του 3ου ορόφου.

Μετά την καταγγελία, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, κατά την οποία ο αστυνομικός συνελήφθη, αφού προηγουμένως είχε παραλάβει από την καταγγέλλουσα το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 500 ευρώ. Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητού τηλεφώνου και το χρηματικό ποσό των 3.850 ευρώ, από τα οποία τα 500 ήταν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, που ο κατηγορούμενος είχε ήδη τοποθετήσει σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο απόκρυψης, εντός χώρου στον οποίο είχε αποκλειστική πρόσβαση.