Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Η απάντηση της μητέρας για τις γυμνές φωτογραφίες της ανήλικης

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Η απάντηση της μητέρας για τις γυμνές φωτογραφίες της ανήλικης

Τι απαντά η 37χρονη στο παραπεμπτικό βούλευμα με το οποίο θα οσηγηθεί σε δίκη η ίδια, ο Ηλίας Μίχος και άλλοι 24 κατηγορούμενοι ως «πελάτες» του κοριτσιού

Αρνείται τις κατηγορίες περί διακίνησης πορνογραφικού υλικού της κόρης της η μητέρα της 12χρονης στον Κολωνό και μέσω της δικηγόρου της, η προφυλακισμένη απαντά στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για τη νέα κατηγορία που την «βαραίνει», καθώς κατηγορείται ότι έστελνε γυμνές φωτογραφίες του παιδιού της σε άνδρες.

«Με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, διατάχθηκε παράτυπα και αναιτιολόγητα η παράταση της προσωρινής κράτησης της εντολέως μας για ακόμη έξι μήνες, με αποτέλεσμα να στερείται επί σειρά μηνών, όχι μόνο την ελευθερία της, αλλά και τα στοιχειώδη δικαιώματά της σε μια δίκαιη δίκη», ανέφερε αρχικά στην ανακοίνωσή της η συνήγορος υπεράσπισης της μητέρας, Μίνα Καούνη, η οποία στη συνέχεια αναφέρει, ότι βρίσκεται αδίκως στη φυλακή.

«Πολύ περισσότερο σε μια υπόθεση που εξ αρχής η Δικαιοσύνη την αντιμετώπισε με παροιμιώδη αυστηρότητα, μια αθώα γυναίκα βρίσκεται σήμερα να διώκεται για εγκλήματα, που ουδέποτε διέπραξε και να αναγκάζεται να παραμένει εντός φυλακής, έχοντας μετατραπεί με πρωτοφανή τρόπο από παθούσα σε κατηγορούμενη... Εκλείπουν παντελώς οι λόγοι της αναγκαιότητας επιβολής και διατήρησης της προσωρινής κράτησης» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, η κ. Καούνη τονίζει στην ανακοίνωσή της, ότι η κατηγορούμενη αρνείται τις βαριές κατηγορίες που της αποδίδονται και υπογραμμίζει ότι «ουδέποτε κατά τη σχηματισθείσα δικογραφία, ανιχνεύτηκε στη δική της κινητή τηλεφωνική συσκευή, σχετική με την παραπάνω κατηγορία, φωτογραφία ή βίντεο».

Σε δίκη 26 άτομα για τον βιασμό της 12χρονης - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Θέμα ημερών είναι να προσδιοριστεί η δίκη για την υπόθεση της 12χρονης, για την οποία εκδόθηκε βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που παραπέμπει σε δίκη συνολικά 26 κατηγορούμενους, που είναι όλοι προσωρινά κρατούμενοι. Με το βούλευμα παραπέμπονται τόσο ο βασικός κατηγορούμενος, Ηλίας Μίχος, όσο και η μητέρα του κοριτσιού. Οι δύο τους θα δικαστούν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου με τους 24 θεωρούμενους «πελάτες» στα ραντεβού της φρίκης.

Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, με το βούλευμά τους (2865/2023), αποδίδουν στα δύο κεντρικά πρόσωπα του δράματος που βίωσε η 12χρονη, σοβαρότατες κατηγορίες, που για τον βασικό κατηγορούμενο αφορούν βιασμό και διακεκριμένη μαστροπεία σε βάρος του ανήλικου παιδιού, ενώ για τη μητέρα, πλην της διακεκριμένης μαστροπείας, προσθέτουν και την κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου. Οι δικαστές κρίνουν, πως η 37χρονη μητέρα της ανήλικης διέθετε σε συγκεκριμένα πρόσωπα, έναντι αμοιβής, ηλεκτρονικό υλικό με την κόρη της γυμνή.

Πλέον, οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές, με γνώμονα ότι μέσα στον μήνα Οκτώβριο συμπληρώνονται, ειδικά για τους βασικούς κατηγορούμενους, 12 μήνες προσωρινής κράτησης, κινητοποιούνται για τον άμεσο προσδιορισμό της δίκης με στόχο η εκδίκαση της υπόθεσης, με τις αντικειμενικές δυσκολίες που θα έχει ως πολυπρόσωπη δίκη, να ολοκληρωθεί πριν τη συμπλήρωση των 18 μηνών, που είναι το ανώτατο όριο προφυλάκισης.

Σημειώνεται, ότι για την υπόθεση της 12χρονης βρίσκεται σε εξέλιξη ανάκριση για δεύτερη δικογραφία που σχηματίστηκε, καθώς είχε γίνει διαχωρισμός των υποθέσεων με κριτήριο και πάλι τα όρια προσωρινής κράτησης των εμπλεκομένων.