Μαρουσάκης: Μέχρι πότε θα είναι άστατος ο καιρός με έντονες βροχές

Μαρουσάκης: Μέχρι πότε θα είναι άστατος ο καιρός με έντονες βροχές

Στην Αττική δεν αποκλείεται να δούμε σήμερα κάποιες πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή καταιγίδες

Μεγάλη προσοχή στην Εύβοια αλλά και τη Θεσσαλία μέχρι και αργά το απόγευμα, τόνισε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, σύμφωνα με τον οποίο η κακοκαιρία Elias είχε μικρότερη διάρκεια από τον Daniel αλλά μεγαλύτερη ένταση.

«Οι βροχές και οι καταιγίδες εκτιμάται ότι θα επιμείνουν μέχρι και αργά το μεσημέρι, απόγευμα περίπου. Τότε το φαινόμενο αυτό θα εμφανίσει μια τάση υποχώρησης.

Όσο πιο δυτικά είμαστε σήμερα, τόσο πιο καλός θα είναι ο καιρός με μικρότερης έντασης και διάρκειας βροχές. Προς την πλευρά του Αιγαίου θα συναντήσουμε ισχυρές καταιγίδες και δυνατό άνεμο.

Στην Αττική δεν αποκλείεται να δούμε σήμερα κάποιες πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή καταιγίδες μέχρι και το απόγευμα και ο υδράργυρος θα είναι κοντά στους 27 με 28 βαθμούς αργά το μεσημέρι.

Από σήμερα αλλά κυρίως αύριο θα τείνει να βαθύνει το βαρομετρικό χαμηλό στα πιο νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας, άρα σίγουρα θα επιμείνει ο άστατος καιρός μέχρι και την Κυριακή με κατά διαστήματα έντονες βροχές και καταιγίδες ιδιαίτερα σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής και νότιας Ελλάδας, δηλαδή στην ακτογραμμή της Πελοποννήσου, προς τα ανατολικά και νότια τμήματα, στην περιοχή των Κυκλάδων, της Κρήτης και των Δωδεκανώσων και τις απογευματινές ώρες θα βγαίνει και αστάθεια του ηπειρωτικού κορμού από βορά προς νότο, που σημαίνει ότι θα έχουμε και εκεί τοπικά ισχυρά φαινόμενα.

Άρα δεν μας εγκαταλείπει η κακοκαιρία, θα πάμε έτσι μέχρι και την Κυριακή και από Δευτέρα θα μιλάμε πλέον για μια πιο ουσιαστική βελτίωση του καιρού σιγά σιγά», κατέληξε ο μετεωρολόγος.