Κακοκαιρία Elias: Σαρώνει την δυτική Ελλάδα με καταρρακτώδεις βροχές – Κόπηκε η Αθηνών – Πατρών στο Αίγιο λόγω κατολισθήσεων

Κακοκαιρία Elias: Σαρώνει την δυτική Ελλάδα με καταρρακτώδεις βροχές – Κόπηκε η Αθηνών – Πατρών στο Αίγιο λόγω κατολισθήσεων

Χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες από το απόγευμα της Δευτέρας

Στο έλεος της κακοκαιρίας «Elias» βρίσκεται ήδη από χθες, Δευτέρα (25/9) η Δυτική Ελλάδα. Ήδη από το απόγευμα σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες ενώ στην Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου στο ύψος του Αιγίου σημειώθηκαν κατολισθήσεις.

Στο σημείο της κατολίσθησης έχει γίνει αντιδρόμηση, που σημαίνει ότι η Ολυμπία Οδός έχει δώσει 2 λωρίδες από το ρεύμα προς Πάτρα προκειμένου να το χρησιμοποιούν οι οδηγοί που κινούνται προς την Αθήνα.

Η κατολίσθηση οφείλεται στην έντονη βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή αλλά και στα καμένα στις πυρκαγιές του περασμένου Ιουνίου.

Η παραχωρησιούχος σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το πρωί της Τρίτης (26/9) η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» δεν θα δώσουν άμεσα στην κυκλοφορία το κομμάτι αυτό γιατί φοβάται την περαιτέρω εξέλιξη αυτού του φαινομένου και άλλες κατολισθήσεις.

Παράλληλα χθες το 112 ήχησε και στο Ξυλόκαστρο.

Την ίδια στιγμή μεγάλη είναι η ανησυχία για τις περιοχές που είχαν χτυπηθεί από την κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία με τους κατοίκους να επιχειρούν να οχυρώσουν τα σπίτια τους με κάθε δυνατό μέσο.

Στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα άνοιξαν οι ουρανοί με αποτέλεσμα δρόμοι να έχουν γίνει «ποτάμια», να υπάρχουν κατολισθήσεις, ενώ στο σκοτάδι βυθίστηκαν χωριά στη Λάρισα λόγω της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε επιφυλακή είναι πέντε περιοχές.