Κακoκαιρία Elias: Σφοδρές καταιγίδες σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

Κακoκαιρία Elias: Σφοδρές καταιγίδες σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

Μέσα σε περίπου μια ώρα ο μετεωρολογικός σταθμός της Πεζούλας κατέγραψε 25 χιλιοστά βροχής

Η κακοκαιρία Elias βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, χτυπώντας με σφοδρές βροχοπτώσεις τις Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Καρδίτσας στη Θεσσαλία, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται τις επόμενες ώρες να επεκταθεί σε Λάρισα, Μαγνηία, Φθιώτιδα, βόρεια Εύβοια, Βοιωτία και βορειοανατολική Αττική.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων ήδη εκδηλώνονται σφοδρές καταιγίδες και μέσα στην πόλη των Τρικάλων. Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή, ενώ το προηγούμενο 48ωρο καθαρίζονταν ποτάμια και ρέματα. Από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας η κακοκαιρία «Elias» άρχισε να επηρεάζει και την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας ξεκινώντας από τον ορεινό όγκο.

Σύμφωνα με το karditsalive.net, εντονότερα φαινόμενα εκδηλώθηκαν αρχικά στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αχελώου, όπου σημειώθηκε σφοδρή χαλαζόπτωση διάρκειας 10-15 λεπτών, ενώ σε όλη την έκταση του Δήμου σημειώνονται αυτή τη στιγμή έντονες βροχοπτώσεις. Με το ξεκίνημα της κακοκαιρίας σημειώθηκαν και τα πρώτα μικροπροβλήματα, κυρίως καταπτώσεις σε κάποια σημεία του οδικού δικτύου με σημαντικότερη στο δρόμο Πετρωτό - Καλή Κώμη.

Αναφορές για έντονες βροχοπτώσεις υπάρχουν από τις ορεινές και ημιορεινές κοινότητες και των Δήμων Μουζακίου και Λίμνης Πλαστήρα, φαινόμενα που επεκτείνονται στα πεδινά πλέον όπου το βράδυ και αύριο αναμένεται ο κύριος όγκος των βροχοπτώσεων. Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, μέσα σε περίπου μια ώρα ο μετεωρολογικός σταθμός της Πεζούλας κατέγραψε 25 χιλιοστά βροχής.