Καλά στην υγεία τους οι δύο ναυτικοί που έπεσαν από ταχύπλοο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

Καλά στην υγεία τους οι δύο ναυτικοί που έπεσαν από ταχύπλοο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

Το ατύχημα έγινε κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού στο καταμαράν

Καλά στην υγεία τους είναι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα δύο μέλη του πληρώματος του ταχύπλοου καταμαράν speed runner jet, που κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού στο λιμάνι του Πειραιά, έπεσαν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες από το πλοίο στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα οι δύο ναυτικοί ένας 55χρονος και ένας 34χρονος μεταφέρθηκαν στο γενικό νοσοκομείο της Νίκαιας. Οπως ανακοινώθηκε από το λιμενικό ο 34χρονος θα λάβει εξιτήριο σήμερα το βράδυ, ενώ ο 55χρονος θα παραμείνει νοσηλευόμενος για προληπτικούς λόγους για ένα 24ωρο.

Σημειώνεται ότι για το συμβάν στο πλαίσιο του αυτοφώρου η εισαγγελία ζήτηση τη σύλληψη του πλοιάρχου, του ύπαρχου και του λοστρόμου του ταχύπλοου καταμαράν, σημειώθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Τη πλήρη διερεύνηση του περιστατικού με τους δύο ναυτικούς που έπεσαν στη θάλασσα και τη λήψη άμεσων μέτρων ασφαλείας σε όλα τα πλοία της ακτοπλοϊας ζητούν με κοινή ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων.

Επίσης, τη διερεύνση του συμβάντος ζητεί και η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού ΠΕΝΕΝ αναφέροντας ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις "οι εργασίες γίνονταν στον εξωτερικό χώρο του πλοίου που απαγορεύεται, χωρίς να τους έχουν παρασχεθεί τα μέσα ασφαλείας και προστασίας!"