Το ρομποτικό σύστημα χειρουργικής «Da Vinci Xi» στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας

Το ρομποτικό σύστημα χειρουργικής «Da Vinci Xi» στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας

Με απόλυτη επιτυχία οι επεμβάσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής

Το πρώτο στρατιωτικό νοσοκομείο και το μόλις δεύτερο μη ιδιωτικό νοσοκομείο που εγκατέστησε και λειτουργεί το ρομποτικό σύστημα «Da Vinci Xi» είναι το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, φέτος τον Ιούλιο ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του συστήματος ενώ μετά το τέλος όλων των τεχνικών ελέγχων, διενεργήθηκε με απόλυτη επιτυχία, η πρώτη ρομποτική επέμβαση, αφαίρεση κάτω λοβού του δεξιού πνεύμονα σε ασθενή 47 ετών.

Η μετεγχειρητική πορεία της ασθενούς ήταν ομαλή και εξήλθε από το νοσοκομείο σε τρεις ημέρες.

Η επέμβαση, προστίθεται στην ανακοίνωση, υπήρξε η πρώτη θωρακοχειρουργική επέμβαση με ρομποτικό σύστημα που γίνεται σε στρατιωτικό/δημόσιο νοσοκομείο στην Ελλάδα.

Μέχρι σήμερα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχουν ήδη διενεργηθεί πέντε ακόμα χειρουργικές επεμβάσεις στο θώρακα και πέντε ουρολογικές χειρουργικές επεμβάσεις.

Η ρομποτική χειρουργική, με τη χρήση του «Da Vinci Xi» χαρακτηρίζεται ως ελάχιστα επεμβατική τεχνική, ακριβής, τρισδιάστατη, με μεγάλο εύρος κινήσεων στα εργαλεία, με ελάχιστη απώλεια αίματος και με μικρότερο χρόνο παραμονής στο νοσοκομείο ενώ ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινότητά του γρηγορότερα και σε καλύτερη φυσική κατάσταση, καταλήγει η ανακοίνωση.