Κύκλωμα εμπορίας βρεφών: Το ΣΔΟΕ εντόπισε επτά off shore μέσω των οποίων γινόταν απόκρυψη εσόδων

Κύκλωμα εμπορίας βρεφών: Το ΣΔΟΕ εντόπισε επτά off shore μέσω των οποίων γινόταν απόκρυψη εσόδων

Οι κατηγορούμενη της ιδιωτικής κλινικής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στα Χανιά φέρονται να είχαν σε αυτές τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ

Σε τραπεζικούς λογαριασμούς off shore εταιρειών σε φορολογικούς παραδείσους φέρεται να απέκρυπταν τα μέλη του κυκλώματος εμπορίας βρεφών που αποκαλύφθηκε στα Χανιά, τα έσοδα της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Αναλυτικότερα, το ΣΔΟΕ παρουσιάζοντας σήμερα έναν απολογισμό των δράσεών του κατα την διάρκεια του καλοκαιριού, αναφέρεται και στον φορολογικό και οικονομικό έλεγχο ο οποίος έγινε στην Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής των Χανίων, γνωστοποιώντας και επίσημα, ότι εντοπίστηκαν επτά off shore εταιρείες, μέσω των οποίων γινόταν απόκρυψη εσόδων.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του ΣΔΟΕ για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρεται: «Η Υπηρεσία μας παρείχε συνδρομή σε συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης (ΤΑΟΕΚ) της ΕΛ.ΑΣ., που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη για την εξάρθρωση κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών. Πέραν της επιχειρησιακής συνδρομής η Υπηρεσία μας προέβη σε άρση τραπεζικού, φορολογικού απορρήτου και έλεγχο τραπεζικών λογαριασμών και παρείχε συνδρομή στον εντοπισμό επτά (7) off-shore εταιρειών που φέρονταν να χρησιμοποιούνται από τα μέλη του κυκλώματος προς απόκρυψη των εγκληματικών προσόδων τους που προέρχονταν από την ως άνω εγκληματική δραστηριότητα, τα οποία ανέρχονταν τουλάχιστον στο ποσό των 3.000.000 €».