Στις 266 έφτασαν οι παραβάσεις για διπλοπαρκάρισμα το προηγούμενο διήμερο στην Αττική

Στις 266 έφτασαν οι παραβάσεις για διπλοπαρκάρισμα το προηγούμενο διήμερο στην Αττική

«Η οδική ασφάλεια είναι σαφής προτεραιότητα για την Κυβέρνηση», σημειώνεται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

«Εξελίσσεται ταχύτατα και συστηματικά η υλοποίηση του σχεδίου άμεσων ολιστικών παρεμβάσεων , που ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, στις 11 Σεπτεμβρίου, για την αναδιάρθρωση, την εντατικοποίηση και τον εκσυγχρονισμό της αστυνόμευσης σε θέματα που άπτονται της οδικής ασφάλειας». Αυτό τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου μετά από εντατικούς ελέγχους για διπλοπαρκάρισμα, που έγιναν στην Αττική το διήμερο 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπογραμμίζεται ότι οι έλεγχοι για διπλοπαρκάρισμα έχουν δεσπόζουσα θέση σε ό,τι αφορά την πολιτική πρωτοβουλία για την προτεραιοποίηση της οδικής ασφάλειας στην Αττική.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συλλέχθηκαν 15 λεωφόροι και οδοί στην Αττική (Μεσογείων, Φιλολάου, Φορμίωνος, 'Αριστοτελους, Υμηττού, Μιχαλακοπούλου, Βεΐκου, Αχαρνών, Γ' Σεπτεμβρίου, Γούναρη, Ηρώων Πολυτεχνείου, 2ας Μεραρχίας, Γρ. Λαμπράκη, Εθνικής Αντιστάσεως, Ελ. Βενιζέλου) αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα στο διπλοπαρκάρισμα. Οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί εκεί και μόνο τις δύο τελευταίες μέρες -Δευτέρα και Τρίτη- βεβαιώθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία 266 παραβάσεις, που επέφεραν χρηματικό πρόστιμο και αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας στους παραβάτες.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα, βεβαιώθηκαν 125 παραβάσεις για διπλοπαρκάρισμα σε Λεωφόρο Μεσογείων, Φιλολάου, Φορμίωνος, Γούναρη στον Πειραιά και Ελ. Βενιζέλου στην Καλλιθέα.

Την Τρίτη βεβαιώθηκαν 141 παραβάσεις για διπλοπαρκάρισμα σε Λεωφόρο Μεσογείων, Υμηττού, Μιχαλακοπούλου, Γούναρη στον Πειραιά και Ελ. Βενιζέλου στην Καλλιθέα, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Η οδική ασφάλεια είναι σαφής προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και η αντιμετώπιση του διπλοπαρκακαρίσματος αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού προς αυτή την κατεύθυνση. Καθίσταται σαφές ότι δεν πρόκειται για πρωτοβουλίες αποσπασματικού χαρακτήρα, αλλά για ένα σχέδιο που θα εφαρμοστεί με συνέπεια, καθώς συνδέεται με βελτίωση της ποιότητας ζωής οδηγών και πεζών και έχει αντίκτυπο σε όλους τους κατοίκους» σημειώνεται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Τέλος, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι εντατικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν προκειμένου να περιοριστεί δραστικά αυτό το φαινόμενο και να διαμορφωθεί κουλτούρα αποφυγής σε ό,τι αφορά το διπλοπαρκάρισμα και την παράνομη στάθμευση.