Συγκλονίζει η μητέρα της νεκρής 20χρονης δοκίμου – «Η καπετάνισσά μας αυτή τη στιγμή ταξιδεύει»

Συγκλονίζει η μητέρα της νεκρής 20χρονης δοκίμου – «Η καπετάνισσά μας αυτή τη στιγμή ταξιδεύει»

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν, ότι η άτυχη κοπέλα κατέληξε από ιογενή εγκεφαλίτιδα

Στο πενθος βυθίστηκε η Κως για την 20χρονη δόκιμη πλοίαρχο του Εμπορικού Ναυτικού, που έχασε τη ζωή της μετά από 16 ημέρες νοσηλείας από μολυσματική ασθένεια ενώ βρισκόταν σε ταξίδι με δεξαμενόπλοιο στην Ινδία.

Συγκλονισμένη η μητέρα της ανέφερε μιλώντας στο MEGA, ότι η κόρη της, η «καπετάνισσά» τους, όπως είπε χαρακτηριστικά, ήθελε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να ταξιδεύει. «Σήμερα θα κηδέψουμε την κούκλα μας, τον άγγελό μας, τη καπετάνισσά μας. Η καπετάνισσά μας που ήθελε να ταξιδεύει. Ήθελε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και το έκανε», δήλωσε.

Όπως είπε η μητέρα της 20χρονης, μέχρι στιγμής είναι άγνωστα τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο του παιδιού της, ωστόσο οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν, πως η 20χρονη κατέληξε από ιογενή εγκεφαλίτιδα. Πιθανολογείται να συνέβη μετά από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού, που της προκάλεσε πολυοργανική ανεπάρκεια.

«Δεν ξέρουν ούτε οι γιατροί, δεν έχει βγει τίποτα ακόμα, δεν έχει βγει τίποτα από τα πορίσματα ή την ιατροδικαστική έκθεση. Οι άνθρωποι θέλανε πάρα πολύ να σώσουν το παιδί μας, προσπάθησαν όλοι. Η καπετάνισσά μας αυτή τη στιγμή ταξιδεύει, κάνει το όνειρό της πραγματικότητα… Αυτό που ήθελε να κάνει, ταξιδεύει στις θάλασσες» λέει η μητέρα της.

Υπενθυμίζεται, ότι η νεαρή δόκιμος άρχισε το ταξίδι της με το πλοίο στην Ινδία και μετά από 15 ημέρες ταξιδιού η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε. Μόλις προσέγγισαν το λιμάνι του Σουέζ, κατέβηκε από το πλοίο και συνοδευόμενη από ιατρικό προσωπικό κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της από το Κάιρο στην Αθήνα για να νοσηλευτεί στις 2 Σεπτεμβρίου. Μετά από 15 ημέρες, στις 17 Σεπτεμβρίου, η 20χρονη έχασε τη μάχη και έφυγε από τη ζωή.