Ζέττα Μακρή για τα σχολεία της Θεσσαλίας: Θα ξεκινήσουν μόνο όταν αποκατασταθεί πλήρως η προσβασιμότητα

Ζέττα Μακρή για τα σχολεία της Θεσσαλίας: Θα ξεκινήσουν μόνο όταν αποκατασταθεί πλήρως η προσβασιμότητα

«Σε πολύ ακραίες περιπτώσεις θα εφαρμοστεί τηλεκπαίδευση» διευκρινίζει η υφυπουργός Παιδείας

Για τα σχολεία στις πληγείσες από την κακοκαιρία Daniel περιοχές μίλησε το πρωί της Τετάρτης (20/9) η υφυπουργός παιδείας, Ζέττα Μακρή ξεκαθαρίζοντας πως: «Θα ξεκινήσουν μόνο όταν αποκατασταθεί πλήρως η προσβασιμότητα». «Σε πολύ ακραίες περιπτώσεις θα εφαρμοστεί τηλεκπαίδευση» συμπλήρωσε.

Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Τριτολογίες» ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση πότε θα ανοίξουν τα σχολεία στη Θεσσαλία και είπε πως «αναμένεται ενημέρωση από τους δημάρχους που είναι καθ’ ύλην αρμόδιοι, για τη στατική επάρκεια, τον καθαρισμό και την απολύμανση των σχολείων, καθώς και από το Υπουργείο Υγείας για το κατά πόσον είναι υγειονομικά ασφαλές να επανέλθουν στις τάξεις μαθητές και εκπαιδευτικοί». «Γίνονται καθημερινά συσκέψεις για το θέμα» πρόσθεσε.

«Τα σχολεία θα ξεκινήσουν μόνο όταν θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η προσβασιμότητα, οι αίθουσες θα είναι καθαρές και στατικά επαρκείς. Τα πράγματα αυτή τη στιγμή είναι σαφώς πιο βελτιωμένα σε σχέση με την προηγούμενη Παρασκευή» τόνισε η κα Μακρή.

Σε ποιες περιπτώσεις υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει τηλεκπαίδευση

Εστιάζοντας στο ενδεχόμενο τηλεκπαίδευσης, η Υφυπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι ίσως εφαρμοστεί σε πολύ ακραίες περιπτώσεις, σε πολύ λίγα σχολεία, εκεί όπου δεν υπάρχει καμία δυνατότητα τα παιδιά να μετακινηθούν ή να φιλοξενηθούν σε αίθουσες γειτονικών σχολείων.

Η κα Μαρούλα Μπουσμπούκη, πλημμυροπαθής η ίδια και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Γιάννουλης, είπε ότι τα παιδιά περιμένουν πώς και πώς να πάνε στο σχολείο. «Θέλουμε το σχολείο μας να γίνει χθες» δήλωσε και η κα Μακρή υποσχέθηκε ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατόν για να ξαναλειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια και αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ θα ληφθεί μέριμνα και για τη μετακίνηση των παιδιών, χωρίς την επιβάρυνση των γονέων.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας, Θανάσης Φούντας, ανέφερε από την πλευρά του ότι τα περισσότερα σχολεία στη Λάρισα είναι σε καλή κατάσταση εκτός από το Γυμνάσιο και το Λύκειο στη Φαλάνη που δέχτηκαν μεγάλο όγκο νερού. Όπως τόνισε, εφόσον διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την στατικότητα των κτηρίων, οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι να αρχίσουν τα μαθήματα από την ερχόμενη Δευτέρα.