Μπόρες στα βόρεια, καλοκαιρινό σκηνικό στην υπόλοιπη χώρα προβλέπει για τον καιρό η Νικολέτα Ζιακοπούλου

Μπόρες στα βόρεια, καλοκαιρινό σκηνικό στην υπόλοιπη χώρα προβλέπει για τον καιρό η Νικολέτα Ζιακοπούλου

Η πρόγνωση μέχρι και το Σάββατο

Δεν θα είναι εύκολες οι καιρικές συνθήκες στη Βόρεια Ελλάδα τις επόμενες μέρες, καθώς επιστρέφουν οι μπόρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπούλου. Η θερμοκρασία κυρίως τα μεσημέρια παραμένει καλοκαιρινή, ενώ οι βοριάδες θα παρουσιάσουν ενίσχυση το Σαββατοκύριακο.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια με τοπικές μπόρες από το μεσημέρι στα ορεινά κυρίως της Μακεδονίας. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ μόνο στα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 30 με 33 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγη συννεφιά με πιθανές μπόρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς.

Το Σάββατο θα περάσει με αρκετό ήλιο, αλλά και τοπικές μπόρες στα ορεινά Μακεδονίας, Θράκης, πιθανώς και Θεσσαλίας. Οι βοριάδες έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα βόρεια.

Περαιτέρω ενίσχυση του βοριά περιμένουμε το διήμερο Κυριακή και Δευτέρα με μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά. Οι βροχές στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα συνεχιστούν.