Πνιγμός 36χρονου στον Πειραιά: Λεπτό προς λεπτό η φρικιαστική νύχτα της τραγωδίας με τον Αντώνη

Πνιγμός 36χρονου στον Πειραιά: Λεπτό προς λεπτό η φρικιαστική νύχτα της τραγωδίας με τον Αντώνη

Τι συνέβη με το θύμα και τις αντιδράσεις του πληρώματος

Ο πνιγμός του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά και ενώ ήθελε να μπει στο πλοίο Blue Horizon έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινή γνώμη. Μια νέα αναπαράσταση με τη βοήθεια του τμήματος γραφικών του Mega που πλαισιώνει βίντεο κι ηχητικά ντοκουμέντα δείχνει λεπτό προς λεπτό τη τραγική νύχτα.

Η εκπομπή «Live News» παρουσίασε αναλυτικά, με χρονική σειρά τα δραματικά γεγονότα. Τη θέση του πλοίου σε κάθε έναν από τους διαλόγους του πληρώματος κι τη στάση των ναυτικών που πλέον αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, με το πέρασμα της ώρας. Από τα πρώτα λεπτά που ήταν αδιάφοροι και χαλαροί, μέχρι την ώρα που κατάλαβαν πως είχαν μπλέξει.

Η αρχή των δραματικών γεγονότων καταγράφεται από κάμερα ασφαλείας. Εδώ ο Αντώνης βγαίνει από το πλοίο που είχε μπει λίγο νωρίτερα επειδή πιθανότατα ήθελε να παρακολουθήσει τον τρόπο που έμπαιναν στο γκαράζ τα τελευταία οχήματα. Είναι 21:04 λεπτά και η φόρτωση συνεχίζεται.

Στις 21:09 γίνεται λόγος για ολοκλήρωση της φόρτωσης και επιβίβασης των επιβατών και στις 21:13 γράφεται στο ημερολόγιο της γέφυρας, η λέξη απόδεση. Ένα λεπτό μετά (21:14) ο 36χρονος προσπαθεί να μπει στο Blue Horizon και οδηγείται στον θάνατο.

Ο καπετάνιος, όπως προκύπτει από τις συνομιλίες, έχει ήδη τα πάντα από τα μόνιτορ που έχει μπροστά του.

Σε αυτό το σημείο βλέπουμε τον κατηγορούμενο ύπαρχο να πιάνει τον ασύρματο και να απευθύνεται στον καπετάνιο. Του αναφέρει πως ο Αντώνης επιπλέει στη θάλασσα και ο πλοίαρχος του Blue Horizon θεωρεί πως ο άτυχος άντρας είναι ακόμα ζωντανός.

Τον εγκαταλείπουν (21:15) χωρίς κανείς να τον βοηθήσει. Θεωρούν πως αυτό που έγινε δεν τους αφορά, πως ο Αντώνης θα βρει ένα τρόπο να γλιτώσει χωρίς την βοήθειά τους. Για 20 λεπτά όμως η σορός του 36χρονου επιπλέει στη θάλασσα του λιμανιού και το Blue Horizon κινείται.

Ώρα 21:24. Ο καπετάνιος φωνάζει στη γέφυρα τον ύπαρχο και αρχίζουν να συζητούν με άλλα μέλη του πληρώματος.

Στις 21:26 και ενώ το Blue Horizon συνεχίζει το ταξίδι του, αρχίζουν τα τηλέφωνα στην πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Ο Αντώνης είναι νεκρός (21:33) και στη γέφυρα οι συζητήσεις για το έγκλημα συνεχίζονται.

Τα πάντα αλλάζουν στις 21:45 τη νύχτα όταν ο πλοίαρχος του Blue Horizon παίρνει εντολή να σταματήσει, απέναντι από το ύψος της Γλυφάδας.

Για 20 λεπτά το πλοίο μένει ακινητοποιημένο και στις 22:05 παίρνει νέα εντολή από το λιμεναρχείο να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά. Όλοι στη γέφυρα έχουν αρχίσει να σκέφτονται και να φοβούνται πως το έγκλημα θα αποκαλυφθεί.

Το Blue Horizon έχει πάρει το δρόμο της επιστροφής και στις 22:21 το λιμεναρχείο επικοινωνεί εκ νέου με τον κατηγορούμενο πλοίαρχο και ρωτάει ποιοι ήταν στον καταπέλτη, την ώρα που ο Αντώνης βρέθηκε στη θάλασσα.

Στις 22:26 οι κατηγορούμενοι μαζεύονται εκ νέου στη γέφυρα για να συνεννοηθούν και ακολουθεί νέα επικοινωνία με την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Μέσα σε μία ώρα και 12 λεπτά. Από τη στιγμή που ο Αντώνης οδηγήθηκε στον θάνατο μέχρι αυτές τις σκηνές με τους κατηγορούμενους να συλλαμβάνονται στο λιμάνι του Πειραιά.

Με την ψυχολογία και τη φρασεολογία τους να αλλάζει ανάλογα με τα μηνύματα που έπαιρναν. Ο φρικτός θάνατος του Αντώνη δεν φάνηκε να τους έχει συγκλονίσει. Για εκείνους σημασία είχε να συσκοτιστούν οι δικές τους ευθύνες, να βγουν καθαροί για ένα έγκλημα που ποτέ δεν παραδέχτηκαν εκείνη τη νύχτα.

Για κακή τους τύχη η αλήθεια είχε καταγραφεί σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας του λιμανιού και οι προσπάθειες συγκάλυψης ήταν καταδικασμένες να αποτύχουν.