Τι γίνεται με τα σκουπίδια και τα φερτά υλικά στις περιοχές που πλημμύρισαν

Τι γίνεται με τα σκουπίδια και τα φερτά υλικά στις περιοχές που πλημμύρισαν

Ενημέρωση από τον γ.γ. του συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων στη Λάρισα

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος για τα θέματα διαχείρισης των αποβλήτων τόνισε:

«Σήμερα όλοι οι δήμοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν απρόσκοπτα την αποκομιδή των αστικών αποβλήτων. Η πρόσβαση στους χώρους Υγειονομικής ταφής αποβλήτων στις ενότητες Τρικάλων, Καρδίτσας και Μαγνησίας ήταν ομαλή όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Από τους επτά δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, οι δύο είχαν πρόσβαση στο χώρο υγειονομικής ταφής, ενώ το ζήτημα στους υπόλοιπους πέντε αντιμετωπίζεται σε συνεργασία με τους δήμους και το υπουργείο Εσωτερικών σε γειτονικούς χώρους υγειονομικής ταφής.

Σε ό,τι αφορά τα ογκώδη υλικά σε μεγάλες ποσότητες στο Παλαμά, από αύριο θα ξεκινήσει επιχείρηση απομάκρυνσής τους και θα οδηγηθούν σε χώρο για τη σχετική επεξεργασία τους. Η επιχείρηση αυτή θα κορυφωθεί από την Παρασκευή και μετά, υπογραμμίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Τέλος όσον αφορά τα βιομηχανικά απόβλητα που υπάρχουν σε ορισμένες περιοχές της Περιφέρειας Λαρίσης, κυρίως στο Δήμο Λαρίσης, υπάρχει συνεργασία με εξειδικευμένο φορέα για την απομάκρυνσή τους».