Κυριάκος Πιερρακάκης: Δεν θα ανοίξουν όλα τα σχολεία της Θεσσαλίας την άλλη εβδομάδα

Κυριάκος Πιερρακάκης: Δεν θα ανοίξουν όλα τα σχολεία της Θεσσαλίας την άλλη εβδομάδα

«Υπάρχει πρόβλημα ακόμη και με βιβλία που έχουν βραχεί και θα πρέπει να αντικατασταθούν»

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανοίξουν όλα τα σχολεία της Θεσσαλίας σε μία εβδομάδα, ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός είπε ότι «ασχολούμαστε νυχθημερόν με τα σχολεία στη Θεσσαλία. Μιλάμε για 88.000 μαθητές, 1.000 σχολικές μονάδες και πάνω από 10.000 εκπαιδευτικούς», είπε, ξεκαθαρίζοντας πως σε αυριανή σύσκεψη που θα γίνει στη Θεσσαλία, θα κριθεί ποια σχολεία θα ανοίξουν τελικά. Σημείωσε πως, «κλιμάκιο ειδικών θα μεταβεί στην περιοχή για ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών» και συμπλήρωσε πως, υπάρχει πρόβλημα ακόμη και με βιβλία που έχουν βραχεί και θα πρέπει να αντικατασταθούν.

Κληθείς να σχολιάσει για το «αν υπάρχει κράτος», είπε πως «υπάρχει κράτος, το κράτος έκανε τον εμβολιασμό στην πανδημία, το κράτος έκανε τις διασώσεις», επισημαίνοντας πως, «χρειαζόμαστε ένα καλύτερο κράτος». Στο σχόλιο για τους κατοίκους της Καρδίτσας που πιθανώς να αμφιβάλλουν για το αν θα αποζημιωθούν, αφού ακόμα δεν έχουν πάρει τις αποζημιώσεις από τον Ιανό», διαβεβαίωσε πως, «θα είμαστε δίπλα τους».