Να σφραγιστεί η δομή του ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά ζητά ο Γιάννης Μώραλης

Να σφραγιστεί η δομή του ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά ζητά ο Γιάννης Μώραλης

«Υπέγραψα την απόφαση σφραγίσματος και την έχω αποστείλει ήδη στον Αστυνομικό Διευθυντή» λέει ο δήμαρχος

Με απόφασή του ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ζήτησε χθες, Παρασκευή (8/9) από την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά να σφραγίσει τη δομή του ΟΚΑΝΑ επί της Αιτωλικού στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, καθώς δεν πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις λειτουργίας.

Ο κ. Μώραλης παρευρέθηκε στο σημείο όπου οι κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν χθες κινητοποίηση, για την λειτουργία του ΟΚΑΝΑ επί της Αιτωλικού.

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και Νίκος Αμπατιέλος, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καρύδης, Παναγιώτης Ρέππας, Κυριακή Μπουρδάκου, Γρηγόρης Καψοκόλης, Αντωνία Καρακατσάνη, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τάσος Μαρκαριάν, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά Αλέξανδρος Τζεφεράκος, η επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά» Διαμάντω Μανωλάκου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Γκερλές, Γρηγόρης Μόφορης, ο Πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας Λεωνίδας Μελάς και Κοινοτικοί Σύμβουλοι της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, απευθυνόμενος στους κατοίκους, σημείωσε:

«Ο ΟΚΑΝΑ λειτουργεί στον Πειραιά, με τρεις σοβαρές πλημμέλειες: Πρώτον, δεν υπήρξε καμία απολύτως ενημέρωση στη δημοτική αρχή, στην περιφέρεια, στους βουλευτές της πόλης, στους κατοίκους γι΄ αυτό που σχεδιαζόταν. Δεύτερον, δεν διαθέτει άδεια, παρά το ότι ο ΟΚΑΝΑ ισχυρίζεται ότι σε ένα ειδικό καθεστώς δεν απαιτείται άδεια από κανέναν, ούτε από το Υπουργείο Υγείας ούτε από τον Δήμο Πειραιά, ενώ ταυτόχρονα δεν έχει άδεια πυροπροστασίας, καθώς δεν έχει καν κατατεθεί φάκελος στην Πυροσβεστική. Και τρίτον, το πιο σοβαρό για όλους, είναι ότι ενώ ο διαγωνισμός του ΟΚΑΝΑ έθετε τρεις βάσιμες προϋποθέσεις, δηλαδή να μην είναι κοντά σε σχολική μονάδα, να μην είναι κοντά σε εμπορικό κέντρο και να είναι κοντά σε «πιάτσα», δεν ισχύει καμία απολύτως προϋπόθεση! Είναι ακριβώς δίπλα σε σχολείο, η Αιτωλικού είναι ο εμπορικότερος δρόμος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας και δεν υπήρξε ποτέ «πιάτσα».

Υπέγραψα την απόφαση σφραγίσματος και την έχω αποστείλει ήδη στον Αστυνομικό Διευθυντή. Ο εκπρόσωπος του ΟΚΑΝΑ που ήταν εδώ, μάς είπε ότι θα κλείσει μόνο με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού Υγείας. Θα φτάσουμε λοιπόν μέχρι εκεί. Σημασία έχει να μην είναι ανοικτό τη Δευτέρα που ξεκινούν τα σχολεία και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα ξανανοίξει η δομή της Αιτωλικού.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου καταστήσαμε όλοι σαφές ότι αυτό που συμβαίνει στη δομή του ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά είναι λάθος. Δεν μπορεί να λειτουργεί μια δομή παράνομα και δεν μπορεί να επιβληθεί στην πόλη μας αν δεν είναι αποδεκτή από την τοπική κοινωνία. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πως δεν είμαι συγκρουσιακός άνθρωπος και δεν επιθυμώ τις εντάσεις, ωστόσο έχουμε να κάνουμε με εξόφθαλμες παραβάσεις.

Έχω προχωρήσει από τον Νοέμβριο σε ενέργειες για το θέμα, έχω επικοινωνήσει με όλους τους συναρμόδιους φορείς, με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Υγείας, με τους Βουλευτές, μίλησα και με τη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας. Όλοι είμαστε μαζί σε αυτή τη μάχη και δεν πρόκειται να το αφήσουμε έτσι».