Ελλάδα

Συναγερμός στην Πυροσβεστική λόγω της κακοκαιρίας Daniel – Έχουν πραγματοποιηθεί 2.806 διασώσεις ανθρώπων

Tο Κέντρο Επιχειρήσεων έχει λάβει 7.687 κλήσεις

Συνολικά 2.806 διασώσεις - απομακρύνσεις ατόμων, που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, έχουν πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, έως σήμερα Σάββατο τις 7 το πρωί, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Παράλληλα κατά το ίδιο χρονικό διάστημα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 7.687 κλήσεις, που αφορούσαν κυρίως αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.

Συγκεκριμένα:

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 5.427 κλήσεις, εκ των οποίων:

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 923 κλήσεις, εκ των οποίων:

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 40 κλήσεις, εκ των οποίων:

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 147 κλήσεις, εκ των οποίων:

Στην Περιφέρεια Αττικής 1.150 κλήσεις, εκ των οποίων:

Από την Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2023 μέχρι εχθές Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 420 εναέριες διασώσεις.

Ταυτόχρονα, τα εναέρια μέσα καθώς και Σ.μη.Ε.Α. του Π.Σ. κατά τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι το τελευταίο φως μετέφεραν τρόφιμα, νερό, φάρμακα και είδη κλινοστρωμνής, ενώ τα επίγεια μέσα συνεχίζουν τις ίδιες ενέργειες, σε πληγέντες των περιοχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σημειώνεται ότι όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε γενική επιφυλακή λόγω της κακοκαιρίας Daniel. Παράλληλα, το Πυροσβεστικό Σώμα καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.