Εντοπίστηκαν στη Μύκονο 10 μετανάστες που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα

Εντοπίστηκαν στη Μύκονο 10 μετανάστες που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που φέρονται ως διακινητές - Καταδίωξη ταχύπλοου στην Κω που μετέφερε παράτυπα μετανάστες

Δέκα μετανάστες εντοπίστηκαν στο νέο λιμάνι Μυκόνου, κατά τη διάρκεια ελέγχου από στελέχη του Λιμενικού, που είχαν εισέλθει παράνομα στο ελληνικό έδαφος και στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα ακολούθησε έρευνα και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών στελέχη του σώματος εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, στην επαρχιακή οδό Τούρλου Νέου Λιμένα και στην περιοχή ”Αγία Σοφία”, τρεις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός που φέρεται ότι από κοινού διευκόλυναν τη μεταφορά τους.

Στο μεταξύ στη σύλληψη ενός χειριστή ταχυπλόου που εντοπίστηκε από σκάφος του Λιμενικού να αποβιβάζει παράνομα μετανάστες στη περιοχή Ψαλίδι της Κω, προχώρησε το Λιμενικό Σώμα, σημειώθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ. Ακολούθησε καταδίωξη από το σκάφος του Λιμενικού και το ταχύπλοο στην προσπάθειά του να διαφύγει εμβόλισε το περιπολικό σκάφος, προκαλώντας του σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ το ταχύπλοο ανετράπη και βυθίστηκε. Ο μοναδικός επιβαίνων του ταχυπλόου περισυνελέγη καλά στην υγεία του και συνελήφθη από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου της Κω.