Πειραιάς: Βίντεο ντοκουμέντο από το συμβάν με τον 36χρονο που πνίγηκε στο λιμάνι – Φαίνεται ότι τον έσπρωξαν

Πειραιάς: Βίντεο ντοκουμέντο από το συμβάν με τον 36χρονο που πνίγηκε στο λιμάνι – Φαίνεται ότι τον έσπρωξαν

Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου

Συγκλονίζουν οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το συμβάν στο λιμάνι του Πειραιά, όπου ένας 36χρονος βρήκε τραγικό θάνατο, προσπαθώντας να επιβιβαστεί στο καράβι που ήταν έτοιμο να αναχωρήσει.

Σοκάρει το βίντεο που παρουσίασε το «Πρώτο Θέμα». Στις εικόνες, ο 36χρονος φαίνεται να τρέχει για να προλάβει το καράβι, το οποίο είχε λύσει τον καταπέλτη και σε εκείνο το σημείο, αρχικά έχει λογομαχία και στη συνέχεια «έρχεται στα χέρια» με υπαλλήλους, οι οποίοι φέρεται τον απωθούν με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα ενώ το πλοίο απομακρύνεται από το λιμάνι.

 

Νωρίτερα σε ανάρτηση, την οποία έκανε επιβάτης στο πλοίο, ανέφερε ότι ο 36χρονος φέρεται να διαπληκτίζεται με το πλήρωμα και στη συνέχεια να βρίσκεται στη θάλασσα ενώ το πλοίο αναχωρεί.

 

Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη του πληρώματος

Στο μεταξύ, συνελήφθησαν τέσσερα μέλη του πληρώματος σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει η ΕΡΤ. Ειδικότερα εντολή να συλληφθούν τα δύο άτομα του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon ο αξιωματικός καταστρώματος και ο πλοίαρχος, έδωσε η εισαγγελία Πειραιά

Tο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Horizon, μετά την τραγωδία που σημειώθηκε στις 9 το βράδυ κατά τον απόπλου του για το Ηράκλειο κλήθηκε να επιστρέψει στον Πειραιά.

 

Όπως ανέφερε το υπουργείο Ναυτιλίας από το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά θα λαμβάνονταν καταθέσεις για το συμβάν από αυτόπτες μάρτυρες και το πλήρωμα στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ η εταιρεία αναμενόταν να αλλάξει το πλήρωμα και το πλοίο θα ξεκινήσούσε και πάλι για Κρήτη όταν τελείωναν οι Αρχές με τις καταθέσεις των επιβατών.

Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Ηράκλειο και ο άτυχος άνδρας, στην προσπάθειά του να εισέλθει σε αυτό ενώ εκείνο αναχωρούσε, βρέθηκε στη θάλασσα και πνίγηκε.

Ανασύρθηκε νεκρός λίγα λεπτά αργότερα.

Βαρβιτσιώτης: Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών

Στο μεταξύ με ανάρτησή του στο «Χ», ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σημείωσε: «Εκφράζω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος. Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών».

 

H ανακοίνωση της εταιρίας

Ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρία που αναφέρει: «Η Διοίκηση της Attica Group, συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμένα Πειραιά, δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος».