Δήμαρχος Διονύσου: «Αποφύγαμε τα χειρότερα στη Σταμάτα»

Δήμαρχος Διονύσου: «Αποφύγαμε τα χειρότερα στη Σταμάτα»

«Βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο σημείο της πυρκαγιάς», τόνισε ο Γιάννης Καλαφατέλης

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Σταμάτας λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, όπως αναφέρει ο δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης.

«Βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο σημείο της πυρκαγιάς και αποφύγαμε τα χειρότερα», ανέφερε συγκεκριμένα και στη συνέχεια τόνισε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνέδραμαν, πυροσβέστες, αστυνομικούς, εθελοντές Πολιτικής Προστασίας, υπαλλήλους και στελέχη του δήμου, αντιδημάρχους και αιρετούς. Θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου να είμαστε σε εγρήγορση και να κάνουμε ό,τι απαιτείται για την προστασία της περιοχής μας και των συμπολιτών μας».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο δήμαρχος Διονύσου ανέφερε ακόμη πως δεν έχουν προκύψει σημαντικές ζημιές, αν και κάποια στιγμή απειλήθηκαν σπίτια. Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, η φωτιά περιορίστηκε σημαντικά και αποφεύχθηκε η επέκτασή της. Ο δήμος διέθεσε και πούλμαν της δημοτικής συγκοινωνίας για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης πολιτών από το σημείο της φωτιάς. Για τις επόμενες ώρες θα υπάρξει αυξημένη επιφυλακή στα σημεία της πυρκαγιάς λόγω του φόβου αναζωπυρώσεων.