Ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική εγγραφή των πρωτοετών φοιτητών στα Πανεπιστήμια

Ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική εγγραφή των πρωτοετών φοιτητών στα Πανεπιστήμια

Εύκολη και γρήγορη η διαδικασία

Οι βαθμολογίες των Πανελληνίων 2023 και οι βάσεις εισαγωγής των πανεπιστημιακών τμημάτων έχουν ανακοινωθεί και από σήμερα Πέμπτη 31 Αυγούστου και έως την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου οι πρωτοετείς φοιτητές θα μπορούν να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονική εγγραφή στα τμήματα των ΑΕΙ που έχουν περάσει.

Η ηλεκτρονική εγγραφή είναι υποχρεωτική μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «Ηλεκτρονικές Εγγραφές 2023» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr.

Ειδικά για τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα υπάρξει υποστήριξη από τις σχολικές μονάδες για θέματα πρόσβασης στην εφαρμογή των Ηλεκτρονικών Εγγραφών. Σε κάθε περίπτωση, προς διευκόλυνση όλων των επιτυχόντων, στην ηλεκτρονική εφαρμογή θα παρέχεται αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης με οδηγίες για κάθε βήμα της εφαρμογής.

Την ίδια χρονική περίοδο έχουν προθεσμία και οι επιτυχόντες στα ΔΙΕΚ να υποβάλλουν Αίτηση Εγγραφής.

Μέσα σε επόμενη προθεσμία, η οποία θα καθορίσει το κάθε Τμήμα Πανεπιστημίου ξεχωριστά, δύναται να ζητηθούν επιπλέον δικαιολογητικά από τους επιτυχόντες για την ολοκλήρωση της εγγραφής των πρωτοετών φοιτητών. Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και του Λιμενικού Σώματος, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις Σχολές.

Το Ακαδημαϊκό έτος ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου εκάστου ημερολογιακού έτους και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους. Το διδακτικό έργο κάθε Ακαδημαϊκού έτους διαρθρώνεται σε δύο Ακαδημαϊκές περιόδους, τη χειμερινή και την εαρινή περίοδο (χειμερινό και εαρινό εξάμηνο).