Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Τόλης Τσιμογιάννης – Η συγκινητική ανάρτηση της συζύγου του

Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Τόλης Τσιμογιάννης – Η συγκινητική ανάρτηση της συζύγου του

Είχε γίνει γνωστός στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με τα τραγούδια «Κρύβε λόγια» και «Και κάνεις και ζημιές»

Θλίψη προκάλεσε στον καλλιτεχνικό χώρο ο θάνατος του τραγουδιστή Τόλη Τσιμογιάννη, ο οποίος έγινε γνωστός στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με τα τραγούδια «Κρύβε λόγια» και «Και κάνεις και ζημιές».

Την είδηση του θανάτου του τραγουδιστή ανακοίνωσε στο Facebook η σύζυγός του:

«Έφυγες καρδούλα μου, έφυγες. Μου άφησες ένα κενό και πόνο. Πάντα με ρωτούσες τι να κάνουμε, τώρα δεν με ρώτησες τίποτα, πήρες την απόφαση μόνος. Σ’ αγαπώ, σ’ αγαπώ. Εγώ σε περιμένω να γυρίσεις πάλι στο σπίτι μας άγγελε μου».

 

Ο Τόλης Τσιμογιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Ο μεγάλος του αδελφός εργαζόταν σαν μουσικός έτσι και ο ίδιος ασχολήθηκε επαγγελματικά με το τραγούδι, πλάι σε μεγάλα ονόματα, του λαϊκού τραγουδιού.

 

Το 1983 έκανε και την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Θα σ΄ αγαπώ παντοτινά», ενώ το 1984 κυκλοφορεί το δίσκο «Μα δεν ήρθες εσύ». Για 5 χρόνια έκανε περιοδεία στην Αμερική και επέστρεψε το 1989 στην Ελλάδα για να καταξιωθεί επαγγελματικά.

 

Την επόμενη χρονιά το 1990 κυκλοφόρησε ο δίσκος «Κρύβε λόγια» με το θρυλικό «Και κάνεις και ζημιές». Θα ακολουθήσουν άλλες επτά δισκογραφικές δουλειές με μεγάλες επιτυχίες. Για κάποια χρόνια είχε εγκαταλείψει το τραγούδι αλλά το 2013 έκανε την επιστροφή του στις πίστες. Πριν από έναν μήνα κυκλοφόρησε το νέο τραγούδι του σε στίχους και μουσική δική του.