Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. πατέρας και γιος που κατηγορούνται για εκβίαση στα Χανιά

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. πατέρας και γιος που κατηγορούνται για εκβίαση στα Χανιά

Ο 53χρονος συνελήφθη επ' αυτοφώρω να παίρνει χρήματα από γυναίκα επιχειρηματία την οποία εκβίαζε για μία άδεια καντίνας

Την διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, αλλά και να θέσει σε διαθεσιμότητα τόσο τον 53χρονο αξιωματικό της, όσο και τον 29χρονο γιο του, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση εκβιασμού πολιτών και δωροληψίας στα Χανιά, αποφάσισε σήμερα το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Η σχετική εντολή έχει ήδη εκδοθεί και πλέον, παράλληλα με την έρευνα της Δικαιοσύνης, που αφορά ποινικά αδικήματα, θα διεξαχθεί ΕΔΕ, που στόχο έχει τον εντοπισμό πειθαρχικών παραπτωμάτων, εντός της υπηρεσίας που σχετίζονται με την υπόθεση. Πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ Ηρακλείου, αναφέρουν ότι οι υπολογιστές που βρέθηκαν στο γραφείο και το σπίτι σου 53χρονου αξιωματικού έχουν γίνει «φύλλο και φτερό», καθώς η δράση του είχε ξεφύγει από τα στενά υπηρεσιακά όρια.

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός φέρεται να εμπλέκεται σε πολλά περιστατικά εκβιασμού, με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή του ότι «εκβίαζε συστηματικά ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, απαιτώντας και λαμβάνοντας χρηματικά ποσά». Για τη σύλληψή του έδρασε η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και μάλιστα χρειάστηκε να γίνει άρση απορρήτου επικοινωνιών.

Χθες ο εισαγγελέας του απήγγειλε τις κατηγορίες της εκβίασης κατ’ επάγγελμα (σε βαθμό κακουργήματος), της δωροληψίας και της παράβασης καθήκοντος στον αξιωματικό, αλλά και της συνέργειας στην εκβίαση στον γιο του. Οι δυο άνδρες θα οδηγηθούν αύριο στις 9:30 το πρωί στην ανακρίτρια Χανίων.