Άγριος ξυλοδαρμός 16χρονου στη Νέα Φιλαδέλφεια – Υπέστη ρήξη τυμπάνου στο αυτί και κάταγμα στο σαγόνι

Άγριος ξυλοδαρμός 16χρονου στη Νέα Φιλαδέλφεια – Υπέστη ρήξη τυμπάνου στο αυτί και κάταγμα στο σαγόνι

Τι αναφέρει κάτοικος της περιοχής

Σοκαρισμένοι δηλώνουν κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας από τον άγριο ξυλοδαρμό ενός 16χρονου μαθητή λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (28/8), ενώ επέστρεφε –μαζί με την παρέα του- στο σπίτι του.

«Είχαμε ακούσει για μικροκλοπές, αλλά το περιστατικό αυτή με την τόση βία είναι πρωτοφανές για τη γειτονιά μας», είπε ο κ. Παναγιώτης, κάτοικος της περιοχής για περισσότερα από 30 χρόνια.

Χαρακτηριστικό της αγριότητας του ξυλοδαρμού είναι ότι ο ανήλικος μαθητής υπέστη ρήξη τυμπάνου δεξιού αυτιού και μερικό κάταγμα στους σιαγόνες του, ενώ διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού για νοσηλεία. Το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας προχώρησε σε συνολικά πέντε συλλήψεις για το περιστατικό (σ.σ. ένας 19χρονος και τέσσερις ανήλικοι), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και σήμερα Τρίτη (29/8) οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Το περιστατικό συνέβη στην πλατεία Μιαούλη στη Νέα Φιλαδέλφεια, όταν ο 16χρονος και οι φίλοι του περπατούσαν προς την οδό Ομολογητών. Ξαφνικά εμφανίστηκε η ομάδα των πέντε, άρχισε να τους βρίζει και να τους κυνηγάει με την παρέα των ανηλίκων να σκορπίζει σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Ωστόσο, κατάφεραν να εγκλωβίσουν τον 16χρονο, έξω από το σπίτι του, με αποτέλεσμα να τον γρονθοκοπήσουν άγρια, αφήνοντας τον χτυπημένο στο πεζοδρόμιο.

Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ το θύμα της επίθεσης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου κατόπιν εξετάσεων διαπιστώθηκε να έχει ρήξη τυμπάνου δεξιού αυτιού και μερικό κάταγμα στους σιαγόνες του.

Οι αστυνομικοί του Τ.Α. Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, αφού αξιοποίησαν το προανακριτικό υλικό προχώρησαν σε πέντε συλλήψεις (τέσσερις Έλληνες κι ένας υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας από 16 έως 19 ετών).

Τέλος, από την ΕΛ.ΑΣ. ζητήθηκε η ιατροδικαστική εξέταση του 16χρονου, προκειμένου να ενταχθεί στο φάκελο της ποινικής δικογραφίας.