Βελτιωμένη η κατάσταση από την φωτιά στην Άνδρο – Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Έβρο και Πάρνηθα

Βελτιωμένη η κατάσταση από την φωτιά στην Άνδρο – Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Έβρο και Πάρνηθα

Καλύτερη είναι η εικόνα στα πύρινα μέτωπα στη Βοιωτία και στο Λοκρό Φθιώτιδας

Η φωτιά στον Έβρο συνεχίζει να καίει για 9η ημέρα με τις πυροσβεστικές δυνάμειςνα δίνουν μ΄χη με τις αναζωπυρώσεις, όπως και στην Πάρνηθα, ενώ σαφώς βελτιωμένη είναιη εικόνα στην Άνδρο.

Σύμφωνα με το enandro.gr, το 90% της φωτιάς έχει σβήσει, χάρη και στην καθοριστική συμβολή των Γάλλων πυροσβεστών, που κινήθηκαν άκρως επαγγελματικά, αλλά και την τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και εθελοντών, ενώ αποφασιστικής σημασίας ήταν η συμβολή των δύο Canadair που έκαναν ρίψεις νερού από τις 7:00 το πρωί της Κυριακής. Σύμφωναμε το ίδιο δημοσίευμα, το τελευταίο ενεργό μέτωπο που έχει μείνει στο νησί των Κυκλάδων, είναι πάνω από το Βιτάλι, κοντά στην παραλία, όπου επιχειρούν οι επίγειες δυνάμεις και τα δύο αεροπλάνα.

Στον Έβρο το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς σήμερα το πρωί εντοπίζεται στην περιοχή της Αισύμης-Λεπτοκαρυάς, όπου μέχρι αργά το βράδυ δινόταν μάχη να μην μπει στο χωριό της Αισύμης, καθώς το μέτωπο γύρισε προς την συγκεκριμένη περιοχή, όπως αναφέρει το e-evros.gr. Το δεύτερο μέτωπο είναι στη Δαδιά, όπου υπάρχει η ανησυχία μήπως περάσει σε κάποια νέα περιοχή, κάπου κοντά στο χωριό Κοτρωνιά, όπου υπάρχει ένα δρυμός.

Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με εθελοντές πυροσβέστες και δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ από το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Εν τω μεταξύ, πολύ υψηλός παραμένει και σήμερα, Κυριακή 27 Αυγούστου, ο κίνδυνος πυρκαγιάς στον νότιο Έβρο, σύμφωνα με την πρόβλεψη, που γίνεται μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στην Πάρνηθα, ισχυρές δυνάμεις αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής. Καλύτερη είναι η εικόνα στη Βοιωτία. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο Στείρι υπάρχουν διάσπαρτες ενεργές εστίες προς τον λόφο απέναντι από το Κυριάκι. Βελτιωμένη είναι, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η εικόνα της πυρκαγιάς, που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δύσβατη περιοχή, στο Λοκρό Φθιώτιδας.