Μήνυμα από το 112 για τη φωτιά στην Άνδρo – Εκκενώνεται οικισμός – Δύο τα ενεργά μέτωπα

Μήνυμα από το 112 για τη φωτιά στην Άνδρo – Εκκενώνεται οικισμός – Δύο τα ενεργά μέτωπα

«Απομακρυνθείτε προς Λιμάνι Γαυρίου»

Μεγάλη μαίνεται φωτιά που ξέσπασε, το πρωί του Σαββάτου (26/8), στην Άνδρο. Λίγο μετά τις 14:30 ήχησε στα κινητά των κατοίκων το 112 καθώς εκκενώνεται ο οικισμός «Γίδες» ενώ τα ενεργά μέτωπα είναι δύο.

Συγκεκριμένα, εστάλη μήνυμα από την Πολιτική Προστασία μέσω του 112 στους κατοίκους της Άνδρου, το οποίο ανέφερε: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Γίδες, απομακρυνθείτε προς Λιμάνι Γαυρίου. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Πού βρίσκονται τα δύο ενεργά μέτωπα

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο πυρκαγιές σε χαμηλή βλάστηση στο νησί της Άνδρου, που ξέσπασαν το πρωί από πτώσεις κεραυνών.

Το μέτωπο που απασχολεί περισσότερο την Πυροσβεστική είναι αυτό στο Βιτάλι, για το οποίο στάλθηκε μήνυμα στις 14:32 από το 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Γίδες, με την οδηγία να την εκκενώσουν και να κατευθυνθούν προς το λιμάνι του Γαυρίου.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και δεύτερη πυρκαγιά στο νησί κοντά στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής, η οποία όμως σύμφωνα με την Πυροσβεστική παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα.

Συνολικά, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και στις δύο πυρκαγιές επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ πραγματοποιούν ρίψεις νερού 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

(φωτογραφία αρχείου)