Τέσσερις εστίες φωτιάς από κεραυνούς στον Μαραθώνα

Τέσσερις εστίες φωτιάς από κεραυνούς στον Μαραθώνα

Σε μία ώρα έπεσαν συνολικά 270 κεραυνοί σε Βάρη – Βουλιαγμένη

Τέσσερις εστίες διάσπαρτες εστίες φωτιάς που προήλθαν από κεραυνούς ξέσπασαν το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή του Μαραθώνα.

Ειδικότερα πυρκαγιές προκλήθηκαν σε Γραμματικό, Βαρνάβα, Καλέντσι και Άνω Σούλι.

Στα τέσσερα μέτωπα επιχειρούν στο σύνολο 67 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρου και 2 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν 4 οχήματα και 18 πυροσβέστες από τη Γαλλία και 16 πυροσβέστες από Κύπρο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Μαραθώνα λόγω πυρκαγιάς

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Μαραθώνα προχώρησε η Αστυνομία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση την οποία επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίτερα στο Γραμματικό.

Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στους εξής δρόμους:

  • Στην επαρχιακή οδό Μαραθώνα - Καπανδριτίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
  • Στη λεωφόρο Ραμνούντος από το ύψος της Αγίας Μαρίνας
  • Στο σημείο Προφήτη Ηλία προς την περιοχή Σέσι.

Μέσα σε μία ώρα έπεσαν 270 κεραυνοί σε Βάρη – Βουλιαγμένη

Έξι εστίες φωτιάς ξέσπασαν από κεραυνούς που έπληξαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου (26/8) τη Βάρη. Η παρέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και έτσι οι φωτιές περιορίστηκαν.

Σε δηλώσεις του Open, ο δήμαρχος της Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, επεσήμανε πως «δεν είχαμε έναν κεραυνό, αλλά μια “ωριαία συναυλία” από κεραυνούς».

«Έπεσαν περίπου 270 από τις 5:30 μέχρι τις 6:30» ανέφερε και τόνισε πως ξεκίνησαν έξι φωτιές σε δασικές περιοχές γύρω από την πόλη.

«Οι έξι φωτιές ξέσπασαν σχεδόν συγχρόνως. Εγώ δεν το έχω ξαναδεί αυτό, αλλά ακόμα και οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής δεν έχουν αντιμετωπίσει τέτοιο φαινόμενο» ανάφερε και πρόσθεσε πως τελικά όλες οι εστίες περιορίστηκαν άμεσα.