Σοβαρό ατύχημα με ταχύπλοο για Τούρκο μεγιστάνα και τη σύζυγό του στα ανοικτά της Λέρου

Σοβαρό ατύχημα με ταχύπλοο για Τούρκο μεγιστάνα και τη σύζυγό του στα ανοικτά της Λέρου

Τόσο ο Αλί Σαμπαντζί όσο και η γυναίκα του νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση

Σοβαρό ατύχημα συνέβη για το ζάμπλουτο ζεύγος από την Τουρκία, Αλί Σαμπαντζί και Βουσλάτ Ντογάν Σαμπαντζί, καθώς το ταχύπλοό τους χτύπησε στα βράχια χθες το βράδυ, καθώς πήγαινε σε ένα εστιατόριο για δείπνο με ένα φουσκωτό από το αγκυροβολημένο σκάφος τους στις ακτές της Λέρου. Το τραυματισμένο ζευγάρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λέρου.

Η θεραπεία του Αλί Σαμπαντζί συνεχίζεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Η Esas Holding της οικογένειας Σαμπαντζί προέβη σε δήλωση σχετικά με την κατάσταση της υγείας των Αλί Σαμπαντζί και Βουσλάτ Ντογάν Σαμπαντζί: «Ο πρόεδρος της Esas Holding Αλί Σαμπαντζί και η σύζυγός του Βουσλάτ Ντογάν Σαμπαντζί είχαν ένα ναυτικό ατύχημα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στις 24 Αυγούστου 2023. Οι θεραπείες τους συνεχίζονται και η κατάσταση της υγείας τους παρακολουθείται. Το κοινό θα ενημερωθεί για τις εξελίξεις».

Σε δήλωση προχώρησε και ο Υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαχρετίν Κοτζά: «Ο κ. Αλί Σαμπαντζί, ένα από τα εξέχοντα ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου, είχε ένα σοβαρό ναυτικό ατύχημα με τη σύζυγό του, την κ. Βουσλάτ Ντογάν Σαμπαντζί. Ο κ. Αλί, ο οποίος τραυματίστηκε στο ατύχημα, μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη με αεροπορικώς μετά την πρώτη επέμβαση. Η σύζυγός του, της οποίας η γενική κατάσταση είναι καλή, προγραμματίζεται επίσης να μεταφερθεί στην Κωνσταντινούπολη με αεροσκάφος. Τους απευθύνω τις ευχές μου για περαστικά».

Ο Αλί Σαμπαντζί χειρουργήθηκε και διασωληνώθηκε σε νοσοκομείο της Λέρου από ειδική ομάδα που πήγε από την Κωνσταντινούπολη. Οι τραυματίες έχουν υποστεί βλάβες στα εσωτερικά τους όργανα. Μεταφέρθηκαν αρχικά στην Αλικαρνασσό, στη Μαρίνα Turgutreis με θαλάσσιο ασθενοφόρο. Ο Αλί Σαμπαντζί μεταφέρθηκε στη συνέχεια στην Κωνσταντινούπολη με αεροδιακομιδή στο Αμερικανικό Νοσοκομείο και η Βουσλάτ Ντογάν Σαμπαντζί μεταφέρθηκε αργότερα στην Κωνσταντινούπολη.