Φωτιά στο Μενίδι: «Με τράβαγε ο αστυνομικός, δεν ήθελα να φύγω… Είμαι χαμένη»

Φωτιά στο Μενίδι: «Με τράβαγε ο αστυνομικός, δεν ήθελα να φύγω… Είμαι χαμένη»

Συγκλονίζουν οι περιγραφές κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών - Ιδιοκτήτρια σπιτιού που κάηκε «λύγισε» μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα

Τις πληγές τους από το καταστροφικό πέρασμα της πυρκαγιάς που έπληξε τους πρόποδες της Πάρνηθας, μετρούν οι κάτοικοι σε Φυλή και Μενίδι.

Πολίτες και πυροσβεστικές δυνάμεις έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους, προκειμένου να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και φυσικό περιβάλλον. Ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Κώστας Στάμου, συνάντησε μία κάτοικο στο Μενίδι, που είδε τις φλόγες να μπαίνουν στο σπίτι της και να καταστρέφουν τους κόπους μιας ζωής. Η κ. Αλεξάνδρα, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, περιέγραψε τις εφιαλτικές ώρες που έζησε το πρωί της Πέμπτης.

«Μέχρι τελευταία στιγμή που ήρθε ο αστυνομικός και με τράβαγε, δεν ήθελα να φύγω. Γιατί αυτό που έβλεπα, δεν μπορούσα να το περάσω. Δεν έφευγα, ούτε τα παιδιά μου. Ο γιος μου από πίσω να με τραβάει, δεν ήθελα να φύγω», δηλώνει με δυσκολία. «Είμαι χαμένη, δεν ξέρω τι να πω. Με πήραν τηλέφωνο από τον Δήμο, μου είπαν ότι σήμερα θα περάσουν να κάνουν την καταγραφή. Μου είπαν ότι μπορώ να μείνω», συμπλήρωσε εμφανώς καταρρακωμένη για την περιπέτεια με τη φωτιά.