«Συγγνώμη» ζήτησε ο 22χρονος που πυροβόλησε τον 29χρονο στο κεφάλι – Τη Δευτέρα η απολογία του

«Συγγνώμη» ζήτησε ο 22χρονος που πυροβόλησε τον 29χρονο στο κεφάλι – Τη Δευτέρα η απολογία του

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του δράστη σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας υπάρχει «διαδικασία συμπλοκής πριν από τον πυροβολισμό»

Την ερχόμενη Δευτέρα 28 Αυγούστου θα απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου ο 22χρονος, ο οποίος τα ξημερώματα της 3ης Αυγούστου πυροβόλησε για ασήμαντη αφορμή και τραυμάτισε στο κεφάλι έναν 29χρονο στην περιοχή της Μεσαράς Ηρακλείου.

Ο 22χρονος ο οποίος παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές την Τρίτη 22 Αυγούστου, οδηγήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών της ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου. Αφού εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, οδηγήθηκε στο γραφείο της ανακρίτριας Ηρακλείου, από την οποία πήρε προθεσμία για τις 12:00 το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας. Έξω από το δικαστικό μέγαρο βρίσκονταν συγγενείς του 22χρονου, αλλά και ο πατέρας του 29χρονου τραυματία, ο οποίος παρακολουθούσε τις εξελίξεις από απόσταση.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του 22χρονου, Διονύσης Βέρρας, επεσήμανε ότι το όπλο του νεαρού βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρχών, καθώς ο ίδιος υπέδειξε το σημείο όπου το πέταξε σε κατάσταση πανικού μετά τον πυροβολισμό σε βάρος του 29χρονου Νίκου, κοντά στο ΚΤΕΟ Τυμπακίου. Πρόσθεσε, ότι ο κατηγορούμενος θα ασκήσει τα δικαιώματά του και τόνισε, ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της σύντομης διαδικασίας ενώπιον της Ανακρίτριας Ηρακλείου έκλαιγε και ζήτησε συγγνώμη.

Ο κ. Βέρρας σημείωσε ακόμη, ότι θα εξεταστούν με μεγάλη προσοχή όλα τα βίντεο που υπάρχουν για την υπόθεση, καθώς – όπως είπε – σε ένα από αυτά υπάρχει "διαδικασία συμπλοκής πριν από τον πυροβολισμό". Όλα ωστόσο, υπογράμμισε, θα γίνουν με σεβασμό στον 29χρονο τραυματία, καθώς αυτό που προέχει είναι η βελτίωση της υγείας του.