Σε ύφαλο προσέκρουσε ανοιχτά της Σύρου επιβατηγό πλοίο

Σε ύφαλο προσέκρουσε ανοιχτά της Σύρου επιβατηγό πλοίο

Επέστρεψε αυτοδύναμα στο λιμάνι και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες

Σε ύφαλο προσέκρουσε, 3 ναυτικά μίλια νότια του λιμανιού της Ερμούπολης, πρωινές ώρες σήμερα, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΤΑΡ» χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός. Το πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα στο λιμάνι αποβιβάζοντας με ασφάλεια 90 άτομα, 22 οχήματα και 7 δίκυκλα. Όλοι οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

Κατόπιν επιθεώρησης από επαγγελματία δύτη στα ύφαλα του πλοίου, διαπιστώθηκε ρήγμα στη δεξιά πλευρά όπου σημειώθηκε εισροή υδάτων η οποία και αντιμετωπίστηκε, ενώ πραγματοποιήθηκε και απάντληση υδάτων με χρήση αντλιών του πλοίου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σύρου.

Από το συμβάν δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ τοποθετήθηκαν προληπτικά πλωτά φράγματα και υλικά μέσα απορρύπανσης από τον οικείο φορέα διαχείρισης, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι τη προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ ο πλοίαρχος συνελήφθη για παράβαση των διατάξεων περί αποφυγής συγκρούσεων και επικίνδυνες παρεμβάσεις.

Το πλοίο πραγματοποιούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιό του από Σύρο για τους λιμένες Σέριφου, Σίφνου, Κιμώλου και Μήλου.