Σάλος με το βίντεο που δείχνει μετανάστες κλειδωμένους σε τρέιλερ στην Αλεξανδρούπολη

Σάλος με το βίντεο που δείχνει μετανάστες κλειδωμένους σε τρέιλερ στην Αλεξανδρούπολη

Ο... άνδρας που κατέγραφε, ακούγεται να λέει ότι πρόκειται για «25 κομμάτια» καλώντας ταυτόχρονα τους κατοίκους να οργανωθούν, να τους μαζέψουν

Στην ασφάλεια Αλεξανδρούπολης κρατούνται προκειμένου να οδηγηθούν σε λίγη ώρα στον εισαγγελέα οι τρεις πολίτες, που είχαν «συλλάβει» μετανάστες, κατηγορώντας τους ότι προκαλούν φωτιές.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά την ανάρτηση βίντεο στο διαδίκτυο, το οποίο έχει τραβηχτεί στον Έβρο και σε αυτό φαίνονται «πολιτοφύλακες» να έχουν κλειδώσει σε καρότσα τρέιλερ μετανάστες, τους οποίους κατηγορούν για πρόκληση πυρκαγιών. Ο άνδρας που τραβάει το βίντεο ακούγεται να λέει ότι πρόκειται για «25 κομμάτια» καλώντας ταυτόχρονα τους κατοίκους να οργανωθούν, να τους μαζέψουν γιατί θα «μας κάψουν».

Συγκεκριμένα, στο βίντεο ο πολίτης αναφέρει: «Κοιμόμαστε. Μια βόλτα από τη Χιλή και έχω φορτώσει 25 κομμάτια, έχω μέσα στο τρέιλερ. Ωπ, βλέπετε; 25 κομμάτια τα μπ….. Έχει γεμίσει όλο το βουνό. Όλο το βουνό έχει γεμίσει γ… την τρέλα τους μέσα. Αυτοί είναι ορκισμένοι να μας κάψουν. Γεμάτα τα πουρνάρια. Παντού. Αυτό σας λέω, οργανωθείτε, βγείτε όλοι να τους μαζέψουμε, θα μας κάψουν. Αυτό σας λέω μόνο».
Μετά τον σάλο που ξέσπασε, οι αρχές προσήγαγαν στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης τον ιδιοκτήτη του οχήματος, ο οποίος σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. είναι αλλοδαπός υπήκοος, ενώ προσήχθησαν και κρατούνται δύο ημεδαποί, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στη «σύλληψη» των μεταναστών. Όπως σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ. και οι τρεις παραπέμπονται στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται, ότι το συμβάν σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης πλησίον της Αλεξανδρούπολης, ενώ μέσα στο τρέιλερ κρατούνταν παράνομα 13 παράτυποι μετανάστες συριακής και πακιστανικής καταγωγής.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Εντοπίστηκε, προσήχθη και κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ο ιδιοκτήτης του οχήματος (αλλοδαπός υπήκοος), το οποίο εμφανίζεται σε video να έλκει τρέιλερ, εντός του οποίου κρατούνταν παράνομα 13 παράτυποι μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής. Το συμβάν έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα, πλησίον της Αλεξανδρούπολης. Επιπλέον του ιδιοκτήτη του οχήματος, προσήχθησαν και κρατούνται δύο ημεδαποί, οι οποίοι φέρονται να τον συνέδραμαν. Οι συλληφθέντες παραπέμπονται στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Η Ελληνική Αστυνομία επαγρυπνά και, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες κρατικές Αρχές, επιχειρεί εντατικά και συστηματικά για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και την εξάρθρωση των εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών, μεριμνώντας παράλληλα για την τήρηση της νομιμότητας και αποσκοπώντας στο δραστικό περιορισμό του προβλήματος».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμα, ότι κατά τη διάρκεια του Αυγούστου η ΕΛ.ΑΣ αποτρέπει κατά μέσο όρο στον Έβρο περίπου 900 ημερησίως παράνομες εισόδους στη χώρα μας και συλλαμβάνει εκατοντάδες διακινητές. «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της», καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ.