Φωτιά στη Φυλή Αττικής: Καίγονται σπίτια – Το πύρινο μέτωπο απείλησε την Μονή Κλειστών

Φωτιά στη Φυλή Αττικής: Καίγονται σπίτια – Το πύρινο μέτωπο απείλησε την Μονή Κλειστών

Έκκληση του γενικού γραμματέα του Δήμου για περισσότερα εναέρια μέσα

Σπίτια καίγονται στην περιοχή της Φυλής στους πρόποδες της Πάρνηθας από την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης.

«Η φωτιά έχει διασπαστεί σε δύο μέτωπα. Το ένα κινείται ανατολικά και το άλλο νότια, στις παρυφές του χωριού» ζητώντας να σταλεί βοήθεια γιατί καίγονται σπίτια», είπε στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας του Δήμου Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος. Όπως είπε, στην αίθουσα του δημαρχείου και στο κλειστό γυμναστήριο ο δήμος έχει οργανώσει μια ομάδα για την παροχή βοήθειας. «Χρειαζόμαστε πολλά εναέρια μέσα, γιατί δεν είναι προσβάσιμη η φωτιά από το έδαφος» συμπλήρωσε ο κ. Αργυρόπουλος, εκτιμώντας ότι τα πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη δεν επαρκούν.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν, μέχρι στιγμής, κινητοποιηθεί 62 πυροσβέστες με 26 οχήματα και από αέρος συνδράμουν 5 ελικόπτερα.
. Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι για να εκκενώσουν την περιοχή προς Άνω Λιόσια. Την ίδια ώρα, άνδρες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έχουν σπεύσει στη Μονή Κλειστών για να απεγκλωβίσουν τις μοναχές και τον κόσμο από το μοναστήρι.

Ο Βασίλης Βαθρακογιάννης, εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, ανέφερε στην ΕΡΤ, ότι στο μοναστήρι βρίσκονται 50 μοναχές και για προληπτικούς λόγους έσπευσε κοντά τους κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και της ΕΜΑΚ. «Δεν έχουμε πληροφορίες ότι είναι εγκλωβισμένες. Οι ενέργειες μας είναι προληπτικές» σημείωσε ο κ. Βαθρακογιάννης.

Παράλληλα, η Τροχαία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στους εξής δρόμους:

- Στη λεωφόρο Φυλής από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγιά Κανάλα
- Από τη συμβολή των οδών Αγίου Κυπριανού και Θρασυβούλου
- Από τη συμβολή της λεωφόρου Φυλής και Θρασυβούλου
- Από τη συμβολή της λεωφόρου Φυλής και περιφερειακής Αγ. Κυπριανού
- Από την πλατεία Φυλής
- Από την Toyota (λόφος Κύριλλου)
- Από το εστιατόριο «Χρυσό Βαρέλι»
- Στη συμβολή της λεωφόρου Φυλής και Σκαλκώτα