Ηράκλειο: Συνελήφθησαν τρεις Έλληνες για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, ναρκωτικά και όπλα

Ηράκλειο: Συνελήφθησαν τρεις Έλληνες για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, ναρκωτικά και όπλα

Συντονισμένη επιχείρηση από την Αστυνομία

Συνελήφθησαν τρεις Έλληνες για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, στο Ηράκλειο καθώς επίσης για παραβάσεις που αφορούν σε ναρκωτικά και όπλα.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν εκτός από τη ποσότητας κάνναβης, δενδρύλλια κάνναβης και σπόροι κάνναβης ενώ βρήκαν όπλο, φυσίγγια και κινητά τηλέφωνα που έχουν σχέση με την υπόθεση. Συγκεκριμένα, από τη δίωξη ναρκωτικών οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε συνεργασία με την ΟΠΚΕ και τα ΤΑΕ σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε μέσα σε κοίτη ποταμού με φυσική κάλυψη από πυκνή βλάστηση καλαμιών, μία φυτεία κάνναβης, αποτελούμενη από 9 δενδρύλλια κάνναβης, όπου καλλιεργούνταν επιμελώς ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 2,5 μέτρα τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας εντοπίστηκαν οι δύο Έλληνες οι οποίοι εκτέλεσαν καλλιεργητικές εργασίες οπότε και συνελήφθησαν, υπογραμμίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ. Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια όπου διέμεναν καθώς και στο σπίτι ενός τρίτου ατόμου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: «3 κιλά και 68 γραμμάρια κάνναβης, πιστόλι με γεμιστήρα, 512 φυσίγγια, ζυγαριά ακρίβειας, 2 συσκευές κινητών τηλεφώνων, ξιφολόγχη πολεμικού τυφεκίου, χρηματικό ποσό 225 ευρώ ως προερχόμενα από παράνομες δραστηριότητες και σπόροι κάνναβης». Επίσης κατασχέθηκε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ως μέσο διευκόλυνσης τέλεσης εγκλήματος, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.