Παύθηκε από τα καθήκοντά του ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Παύθηκε από τα καθήκοντά του ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Την απόφαση πήρε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά τις αποκαλύψεις για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών στην Κρήτη

Παύθηκε από τα καθήκοντά του ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής με εντολή του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μετά από τον σάλο που έχει προκληθεί για την υπόθεση εμπορίας βρεφών στα Χανιά.

«Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη παύεται από τα καθήκοντά του ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Τι είναι η Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Η Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής είναι ο αρμόδιος Κρατικός Φορέας που εισηγείται σχετικά με τους επιστημονικούς, νομικούς, και δεοντολογικούς όρους της παροχής υπηρεσιών Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και ελέγχει την τήρησή τους.

Η υπόθεση για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών που δρούσε στην Κρήτη και είχε απλώσει τα «πλοκάμια» της σε όλη την Ελλάδα έχει συγκλονίσει και οι αρχές έχουν προχωρήσει σε οκτώ συλλήψεις μελών της οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου κατ’ επάγγελμα, αγορά και πώληση γενετικού υλικού ή γονιμοποιημένων ωαρίων, μεσολάβηση στις πράξεις αυτές και παραποίηση στοιχείων ιατρικού φακέλου με σκοπό την πώληση γενετικού υλικού κατ’ επάγγελμα, πλαστογραφία με περιουσιακό όφελος που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ), ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις που προορίζονται για δικαστική χρήση, διατάραξη οικογενειακής τάξης (περιπτώσεις εικονικών γάμων) και απάτη σε συνδυασμό με απλή σωματική βλάβη.