Κύκλωμα γιατρών έκανε εμπορία βρεφών στην Κρήτη – Εμπλέκεται γνωστός γυναικολόγος

Κύκλωμα γιατρών έκανε εμπορία βρεφών στην Κρήτη – Εμπλέκεται γνωστός γυναικολόγος

Έβρισκαν γυναίκες και έναντι αμοιβής της έπειθαν να γίνουν παρένθετες μητέρες

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για το κύκλωμα γιατρών που φέρεται να έκανε εμπορία βρεφών. Στο στόχαστρο των ερευνών φέρεται να έχει μπει γνωστός γυναικολόγος ο οποίος ασχολούνταν με υποβοηθούμενες αναπαραγωγές στα Χανιά και παρακολουθούνταν στενά για τουλάχιστον δέκα μήνες.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Το εν λόγω κύκλωμα φέρεται να έβρισκε νεαρές γυναίκες κυρίως από χώρες των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης και έναντι αμοιβής και ειδικότερα έναντι μηνιαίου μισθού τις χρησιμοποιούσε είτε ως παρένθετες μητέρες είτε ως δότριες ωαρίων και τους εξασφάλιζε διαμονή, διατροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το κύκλωμα παράλληλα έβρισκε ζευγάρια τα οποία ήθελαν να αποκτήσουν παιδιά και ερχόταν σε επαφή με τον γιατρό που ασχολούνταν με υποβοηθούμενες αναπαραγωγές στα Χανιά και τα έπειθε να προβούν σε παράνομη υιοθεσία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα μέλη του κυκλώματος ζητούσαν από τους ενδιαφερόμενους ποσά που φτάνουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Τουλάχιστον 6 άτομα φέρεται να εμπλέκονται

Όπως επισημαίνει το Flashnews.gr στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται τουλάχιστον 6 άτομα, δυο εξ αυτών γιατροί ενώ ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φαίνεται να ήταν και εργαζόμενοι του κέντρου υποβοηθούμενων αναπαραγωγών.

Ήδη από το πρωί της Τρίτης (8/8) είχαν προσαχθεί στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Χανίων συνεργαζόμενοι γιατροί καθώς και γυναίκες οι οποίες φαίνονται να συμμετείχαν στη διαδικασία.

Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν κληθεί να καταθέσουν για την υπόθεση τουλάχιστον 20 άτομα.