«Κίνημα της Πετσέτας»: Πρόστιμα σε 4 μαγαζιά στην Κέρκυρα για παράνομη κατάληψη στην παραλία Κοντογιαλός

«Κίνημα της Πετσέτας»: Πρόστιμα σε 4 μαγαζιά στην Κέρκυρα για παράνομη κατάληψη στην παραλία Κοντογιαλός

Έγιναν τρεις συλλήψεις σε beach bar στη Ζάκυνθο

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στις παραλίες για τις παρανομίες με καταλήψεις αιγιαλού με ξαπλώστρες με το «κίνημα της πετσέτας» να εξαπλώνεται σε όλο και περισσότερες περιοχές της χώρας και τους πολίτες να διεκδικούν ελεύθερες παραλίες.

Μετά την Πάρο, τη Νάξο, τη Χαλκιδική, τα Φαλάσαρνα στην Κρήτη και τη Ζάκυνθο, ήρθε και η σειρά της Κέρκυρας όπου ελεγκτές της Κτηματικής Υπηρεσίας και αστυνομικοί κάνοντας αυτοψίες σε παραλίες του νησιού αποκαλύπτουν το μέγεθος της αυθαιρεσίας.

Στην παραλία Κοντογιαλός της Κέρκυρας εντοπίστηκαν τέσσερις επιχειρήσεις που είχαν καταλάβει παράνομα χώρους του αιγιαλού χωρίς μίσθωση. Έχουν εκδοθεί και επιδοθεί διοικητικά πρόστιμα. Η προθεσμία προς τις επιχειρήσεις στον Κοντογιαλό για την απομάκρυνση των ομπρελοκαθισμάτων είναι μέχρι την Τετάρτη 9 Αυγούστου, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Υπάρχουν πάντως και άλλες πέντε νόμιμες επιχειρήσεις στην παραλία, καθώς και μια νόμιμη επιχείρηση Θαλάσσιων Μέσων Αναψυχής. Οι έλεγχοι των μεικτών κλιμακίων θα συνεχιστούν.

Τρεις συλλήψεις σε beach bar στη Ζάκυνθο

Τρεις συλλήψεις σε beach bar στη Ζάκυνθο. Πρόκειται για δύο επιχειρηματίες και έναν υπεύθυνο beach bar που εκμεταλλεύονταν παράνομα την παραλία στο Λαγανά. Ειδικότερα, μετά από ελέγχους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, σε συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία του νησιού, συνελήφθησαν δύο Ζακυνθινοί 65 και 53 ετών, καθώς και άλλος ένας υπεύθυνος ενός τρίτου μπιτς μπαρ αλβανικής καταγωγής, 51 ετών, καθώς είτε δεν είχαν άδεια καν, είτε η άδειά τους δεν ήταν για τα τετραγωνικά, για πολύ λιγότερα τετραγωνικά από αυτά που τελικά εκμεταλλεύονταν. Και οι τρεις θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ οι έλεγχοι σε αντίστοιχες επιχειρήσεις της Ζακύνθου θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.