«Ήθελα να καθαρίσω τα ξερά χόρτα» είπε ο 87χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό στον Άγιο Στέφανο

«Ήθελα να καθαρίσω τα ξερά χόρτα» είπε ο 87χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό στον Άγιο Στέφανο

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για εμπρησμό από πρόθεση και θα κρατηθεί μέχρι αύριο οπότε θα δικαστεί στο Αυτόφωρο

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 87χρονος, ο οποίος συνελήφθη για εμπρησμό από πρόθεση χθες το βράδυ στον Άγιο Στέφανο Αττικής και στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για εμπρησμό από πρόθεση και αύριο θα δικαστεί από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο, ενώ θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τη δίκη του.

«Ήθελα να καθαρίσω τον χώρο από τα ξερά χόρτα» είπε στους αστυνομικούς που τον εξέτασαν μετά τη σύλληψη του, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές. Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, χθες το βράδυ 5 Αυγούστου, περίπου στις 22:45, ένας 39χρονος διερχόμενος πολίτης από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, απέναντι από τον αριθμό 15, είδε τον 87χρονο κατηγορούμενο να βγαίνει πίσω από μία κολώνα της ΔΕΗ, όπου μόλις είχε εκδηλωθεί μία μικρή εστία φωτιάς σε ξερά χόρτα και να μπαίνει στο σπίτι του, το οποίο βρίσκεται δίπλα. Ο 39χρονος έτρεξε αμέσως και έσβησε τη φωτιά, ενώ στη συνέχεια ειδοποίησε την αστυνομία.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί, προσήγαγαν τον 87χρονο από το σπίτι του και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήματος Διονύσου, όπου αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από τον καταγγέλλοντα πολίτη ως ο εμπρηστής, γι' αυτό συνελήφθη και τον παρέλαβε το Τμήμα Ασφάλειας Διονύσου, που σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του για εμπρησμό. Στο σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία νάιλον σακούλα, που περιείχε μπιτόνι με πετρέλαιο και κομμάτια υφάσματος.