Κακοκαιρία «PETAR»: Μήνυμα από το 112 σε Ζάκυνθο και Κέρκυρα για επικίνδυνα φαινόμενα

Κακοκαιρία «PETAR»: Μήνυμα από το 112 σε Ζάκυνθο και Κέρκυρα για επικίνδυνα φαινόμενα

Αναμένονται έντονες βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους της Ζακύνθου και της Κέρκυρας εστάλη από το 112 το πρωί του Σαββάτου για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να φέρει η κακοκαιρία «PETAR» μέσα στις επόμενες ώρες.

Συγκεκριμένα, περιμένουμε έντονες βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις από το απόγευμα του Σαββάτου έως τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, βαρομετρικό χαμηλό που θα κινηθεί από την Βόρεια Ιταλία προς τα Βαλκάνια θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο και στα δυτικά και βορειοδυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες κατά τη διάρκεια την νύχτας προς Κυριακή 06/08 θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Μακεδονία, στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και στη Δυτική Πελοπόννησο. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει για τη Μακεδονία, το Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Στη συνέχεια, από τις πρωινές και έως τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής 06/08, σποραδικές βροχές θα σημειωθούν στη Θράκη και στα ορεινά ηπειρωτικά. Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται έως τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής 06/08 καθώς και οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης.