Καλλιακμάνης για ξυλοδαρμό 43χρονης στη Λάρισα: «Η Άμεση Δράση τον έπιασε επ΄αυτοφώρω να την σέρνει από τα μαλλιά»

Καλλιακμάνης για ξυλοδαρμό 43χρονης στη Λάρισα: «Η Άμεση Δράση τον έπιασε επ΄αυτοφώρω να την σέρνει από τα μαλλιά»

Η αστυνομικός είχε καταγγείλει απειλές

Επί δύο ώρες η αστυνομικός από τη Λάρισα δεχόταν τα άγρια χτυπήματα του συζύγου της, σύμφωνα με όσα είπε στην πρωινή εκπομπή του OPEN, Ώρα Ελλάδος, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων, Γιώργος Καλιακμάνης, εκτιμώντας πως ο δράστης είχε σκοπό να την σκοτώσει.

Όπως περιγράφει ο κ. Καλλιακμάνης: «Την χτύπησε τόσο άγρια. Δύο ώρες την χτυπούσε, γέμισε αίματα, ήταν γεμάτο αίματα το σπίτι. Σώθηκε γιατί η Άμεση Δράση ήρθε και τον έπιασε επ΄αυτοφώρω να την σέρνει από τα μαλλιά και να προσπαθεί να την βγάλει έξω από την μπαλκονόπορτα. Είχε πάρει τηλέφωνο μια περίοικος την αστυνομία. Απ’ ότι είπε η αστυνομικός παλιά την απειλούσε δεν είχε ξαναμπεί στη διαδικασία να την χτυπήσει αλλά αυτή τη φορά το έκανε. Αυτό δεν ήταν ξυλοδαρμός, πήγε να την δολοφονήσει. Την χτύπαγε ακατάπαυστα στο πρόσωπο, στην κοιλιακή χώρα, της έκανε ζημιά στη σπλήνα, στο νεφρό. Αν δεν έφταναν έγκαιρα οι άνδρες της Άμεσης Δράσης δεν θα ζούσε η κοπέλα, θα την είχε σκοτώσει».

Γιατί δεν ήταν στο πλευρό της κάποια υπηρεσία

Όπως σημείωσε ο κ. Καλλιακμάνης η αστυνομικός είχε καταγγείλει απειλές. Ερωτώμενος όμως γιατί κάποια υπηρεσία δεν ήταν στο πλευρό της απάντησε: «η αξιωματικός είναι έμπειρη υποδιοικητής σε μια μεγάλη υπηρεσία, δεν το περίμενε ούτε η ίδια ότι αυτός θα έφτανε σε αυτό το σημείο. Είχαν χωρίσει και ξαναέσμιξαν μήπως βρουν κάποιο σημείο αναφοράς για να συνεχίσουν τον γάμο τους, να διορθώσουν κάποια λάθη. Ακόμα και η τοπική κοινωνία δεν περίμενε ότι αυτός ο άνθρωπος είχε τέτοια ένστικτα. Πήγε να την σκοτώσει όταν του είπε πως αποφάσισε να τον χωρίσει. Θεωρούσε πως είναι δικό του κτήμα.

«Όταν έχει τέτοια χτυπήματα κάποιος, στη σπλήνα, στα νεφρά, το πρόσωπό της είναι παραμορφωμένο. Δεν ξέρεις τι επιπλοκές μπορεί να κάνει», είπε έστειλε τις ευχές του για την αστυνομικό.

 

Επικοινωνία του Γιάννη Οικονόμου με την αστυνομικό

Με την αστυνομικό επικοινώνησε ο Γιάννης Οικονόμου που ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάστασή της. Ανάρτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη αναφέρει:

«Η δραστική αντιμετώπιση φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας αποτελεί πάγια προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Διαθέτουμε, πια, το απαραίτητο νομικό οπλοστάσιο και τους υποστηρικτικούς θεσμούς για να περιορίσουμε στο ελάχιστο δυνατό τέτοιου είδους φαινόμενα».