Λαθραίο καπνό βάρους άνω των 14 τόνων εντόπισε σε νταλίκα η Δίωξη Ναρκωτικών του Λιμενικού στην Πάτρα

Λαθραίο καπνό βάρους άνω των 14 τόνων εντόπισε σε νταλίκα η Δίωξη Ναρκωτικών του Λιμενικού στην Πάτρα

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 2,8 εκατομμύρια ευρώ

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση 14.355 κιλών μικτού βάρους χύμα καπνού προέβησαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Ειδικότερα, στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Πάτρας πραγματοποίησαν αστυνομικό έλεγχο σε φορτηγό όχημα, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό λιμένα Ιταλίας και στο οποίο εντοπίστηκαν 99 χαρτοκιβώτια περιέχοντα την προαναφερόμενη ποσότητα χύμα καπνού, χωρίς να φέρουν νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης καπνικών προϊόντων. Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι το σύνολο των χαρτοκιβωτίων περιείχαν βιομηχανοποιημένο ψιλοκομμένο καπνό έτοιμο για χρήση, αντί των δηλωθέντων ακατέργαστων καπνών – απορριμμάτων καπνού.

Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκε λήψη δειγμάτων καπνού, τα οποία απεστάλησαν μέσω του Τελωνείου Πατρών στη Χημική Υπηρεσία Σερρών προς εργαστηριακή εξέταση. Σημειώνεται, ότι οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι των ανωτέρω κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχονται, κατόπιν έκθεσης του Τελωνείου Πατρών, στο ποσό των 2.820.298 ευρώ.

Από την Λιμενική Αρχή Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η εν λόγω ποσότητα καπνικών προϊόντων και το φορτηγό όχημα μετά του επικαθήμενου.