Προειδοποίηση του ΕΟΦ για το συμπλήρωμα διατροφής Cannabis Oil που διακινείται μέσω διαδικτύου

Προειδοποίηση του ΕΟΦ για το συμπλήρωμα διατροφής Cannabis Oil που διακινείται μέσω διαδικτύου

Ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό, ότι το προϊόν αυτό δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του

Έκκληση προς τους πολίτες να μην αγοράζουν και να μην καταναλώνουν το προϊόν CANNABIS OIL που προωθείται στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής, απευθύνει ο ΕΟΦ με σημερινή του ανακοίνωση.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο ΕΟΦ έχει γίνει αποδέκτης αναφορών σχετικά με το προϊόν CANNABIS OIL, το οποίο προωθείται μέσω ιστοσελίδων που κοινοποιούνται στους καταναλωτές μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, που απευθύνονται σε αυτούς (SPAM emails).

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί, ότι το ανωτέρω προϊόν που προωθείται ως συμπλήρωμα διατροφής, προβαλλόμενο όμως με θεραπευτικές ενδείξεις που παραπέμπουν σε φαρμακευτική δράση (θεραπεία αρθρώσεων, προστασία από ιούς, θεραπεία προστατίτιδας κλπ), δεν διαθέτει σχετική έγκριση του ΕΟΦ. Ο ΕΟΦ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό, ότι το προϊόν αυτό δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω ο ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές να μην προβούν σε προμήθεια και χρήση του ανωτέρω προϊόντος. «Υπενθυμίζεται ότι η αγορά φαρμάκων από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή», καταλήγει ο ΕΟΦ στην ανακοίνωσή του.