«Κίνημα της πετσέτας»: «Ξύλινα παλάτια» από ξαπλώστρες στη σειρά στην Πλάκα της Νάξου

«Κίνημα της πετσέτας»: «Ξύλινα παλάτια» από ξαπλώστρες στη σειρά στην Πλάκα της Νάξου

Την μία μέρα μαζεύουν, την άλλη απλώνουν ομπρέλες και ξαπλώστρες στις αμμοθίνες της παραλίας του Αγίου Προκοπίου – Για εμπαιγμό μιλούν οι κάτοικοι

Καθημερινά πλέον αποκαλύπτεται και μια νέα υπόθεση καταπάτησης παραλίας από του ςεπιχειρηματίες της ξαπλώστρας, όπως στην παραλία Πλάκα της Νάξου όπου δεν έχει μείνει ούτε εκατοστό άμμου ελεύθερο από τις κατασκευές επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται την παραλία, όπως φαίνεται σε αποκαλυπτικές φωτογραφίες που τράβηξε το μέλος του κινήματος «Σώστε τις παραλίες της Νάξου», Βαγγέλης Οικονομίδης.

Δεν πρόκειται για απλές ομπρέλες και ξαπλώστρες, αλλά για μεγάλων διαστάσεων ξύλινες κατασκευές που έχουν καταλάβει όλον τον χώρο, χωρίς να αφήνουν σπιθαμή ελεύθερης παραλίας μεταξύ τους. Και όλα αυτά σε μία παραλία Natura, με ιδιαίτερη γεωμορφολογία, που θα έπρεπε να προστατεύεται. Το Κίνημα καταγγέλει, ότι επιχειρηματίες εστίασης και ξενοδόχοι, όπως και ιδιοκτήτες κατοικιών και οικοπέδων, παρεμποδίζουν την απρόσκοπτη πρόσβαση στις ακτές και την κοινή χρήση τους και ότι επιπλέον καταστρέφουν κατά παράβαση του νόμου το φυσικό περιβάλλον, που στην περίπτωση της Νάξου περιλαμβάνει σχεδόν αποκλειστικά προστατευόμενους οικοτόπους του ευρωπαϊκού δικτύου Natura2000, όπως αναφέρουν σε ανοικτή επιστολή τους που δημοσίευσαν την 19/07/2023.

Μετά από τις καταγγελίες και υπό τον φόβο ελέγχων και προστίμων, χθες βράδυ πολλοί επιχειρηματίες έσπευσαν να μαζέψουν ξαπλώστρες από δημοφιλείς παραλίες της Νάξου, όπως στην Πλάκα, την Αγία Άννα και τον Άγιο Προκόπιο. Ταυτόχρονα όμως, κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για εμπαιγμό και καταγγέλουν ότι νέες ομπρέλες και ξαπλώστρες τοποθετήθηκαν σήμερα πάνω στις αμμοθίνες της παραλίας του Αγίου Προκοπίου, όπως φαίνεται σε φωτογραφία που τραβήχτηκε σήμερα 4 Αυγούστου από άλλο μέλος του κινήματος.