Τεράστιες ουρές έξω από το Κτηματολόγιο από το βράδυ για να πάρουν αριθμό εξυπηρέτησης

Τεράστιες ουρές έξω από το Κτηματολόγιο από το βράδυ για να πάρουν αριθμό εξυπηρέτησης

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, στις λίστες αναμονής είχαν εγγραφεί ήδη 51 άτομα

Αίσθηση προκαλούν οι εικόνες έξω από το Κτηματολόγιο Αθηνών, όπου σχηματίζονται τεράστιες ουρές αναμονής, καθώς οι πολίτες στήνονται μέχρι και από το… βράδυ για να πάρουν σειρά και να αποκτήσουν χαρτάκι προτεραιότητας. Πολλοί είναι αυτοί που στήνονται έξω από το Κτηματολόγιο από αργά το βράδυ. Τα ονόματά τους γράφονται σε μια κόλλα χαρτί που βρίσκεται κολλημένη έξω από το κτίριο.

Σε αυτοψία που έκανε το Mega στις 06:10 το πρωί της Παρασκευής, στις λίστες αναμονής είχαν εγγραφεί ήδη 51 άτομα.

Κάποιοι φαίνεται πως φτάνουν στο σημείο από τις 20.30 το βράδυ της προηγούμενης ημέρας προκειμένου με το που θα ανοίξει το γραφείο να εξυπηρετηθούν άμεσα.

Με πολίτη που μίλησε η κάμερα του MEGA, ο ίδιος βρισκόταν έξω από το Κτηματολόγιο Αθήνας από χθες το βράδυ στις δώδεκα, δηλαδή την Πέμπτη, προκειμένου να εξυπηρετηθεί την Παρασκευή το πρωί και είχε αριθμό εξυπηρέτησης το 35.

 

Η απάντηση της κυβέρνησης για τις ουρές

Σε αυτές τις εικόνες με τις τεράστιες ουρές αναμονής έξω από το Κτηματολόγιο Αθηνών, απάντησε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στο ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου αναφέρεται πως από τις 25 Ιουλίου υπάρχει η δυνατότητα ψηφιακής υποβολής συμβολαίων από τους ίδιους τους πολίτες, μέσω του ktimatologio.gov.gr.

Επίσης, αναφέρεται πως για τους πολίτες που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν δια ζώσης βρίσκεται σε στάδιο τελικών δοκιμών μια νέα πλατφόρμα που θα δίνει αριθμό προτεραιότητας ψηφιακά και ο πολίτης θα μπορεί να την παρακολουθήσει από το κινητό του τηλέφωνο, χωρίς να απαιτείται αναμονή στην ουρά.