Η στιγμή που ο ληστής στον Κολωνό δέχεται πυροβολισμούς και πέφτει στο έδαφος

Η στιγμή που ο ληστής στον Κολωνό δέχεται πυροβολισμούς και πέφτει στο έδαφος

Σκηνικό άγριας καταδίωξης στο κέντρο της Αθήνας - Πώς περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες όσα έζησαν

Σκηνές από κινηματογραφική ταινία θύμιζε το σκηνικό που εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί στην οδό Λένορμαν στον Κολωνό, όπου σεσημασμένος λήστεψε υποκατάστημα τράπεζας επί της οδού Αχιλλέως, με τους υπαλλήλους να πατούν το κουμπί του συναγερμού.

Επί τόπου έσπευσε η Άμεση Δράση και η ομάδα ΔΙΑΣ, που καταδίωξε και εγκλώβισε τον 38χρονο δράστη, ο οποίος σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικό, με αποτέλεσμα ο ένστολος να τον πυροβολήσει δύο φορές για να αμυνθεί. Στο βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα το Mega, φαίνεται ο δράστης να κείτεται στο έδαφος, λίγα δευτερόλεπτα αφότου έχει δεχτεί τα πυρά από τον αστυνομικό της Ομάδας ΔΙΑΣ στην κοιλιακή χώρα.

Τρόμος στο κέντρο της Αθήνας

Έντρομοι κάτοικοι και περαστικοί έγιναν μάρτυρες της άγριας καταδίωξης. Αστυνομικοί προσπαθούσαν να ακινητοποιήσουν τον άνδρα που μόλις έχει ληστέψει τράπεζα. Ξαφνικά ακούγονται πυροβολισμοί και ο άνδρας πέφτει αιμόφυρτος. «Είδα έναν άνθρωπο, ο οποίος περπάταγε απέναντι, από πίσω του ήταν ένα περιπολικό, το οποίο εμφανώς τον καταδίωκε, είχε κατέβει ο ένας αστυνομικός από το πλήρωμα του περιπολικού, του έλεγε να σταματήσει, δεν σταμάταγε. Σε κάποιο σημείο γύρισε και κλώτσησε το περιπολικό στη μάσκα μπροστά και του γύρισε την πλάτη πάλι και έφυγε», λένε αυτόπτες μάρτυρες.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο δράστης είχε εισβάλλει στην τράπεζα επί της οδού Αχιλλέως. Υπό την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε περίπου 4.000 ευρώ και τράπηκε σε φυγή. Οι υπάλληλοι ωστόσο είχαν προλάβει να πατήσουν το μπουτόν και το σήμα είχε φθάσει στην Άμεση Δράση.

Τον πυροβόλησε δύο φορές

Μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας έσπευσε στο σημείο. Εντόπισαν τον δράστη στο απέναντι πεζοδρόμιο και τον κάλεσαν να σταματήσει. Αυτός συνέχισε και τον κατεδίωξαν στη διασταύρωση Λένορμαν και Παλαμηδίου. «Ο αστυνομικός εξακολουθούσε να του λέει σταμάτα και λίγο πιο κάτω πρέπει να γύρισε και του έβγαλε μαχαίρι και πάνω σε αυτό είδα τον αστυνομικό να προσπαθεί να τον αφοπλίσει και να του ρίχνει. Και είδα τη φάση που έπεφτε ο άλλος κάτω και ο αστυνομικός ήταν με το όπλο στο χέρι», αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.

Ο 38χρονος δράστης μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος.